Kalnų Karabache sužeisti du „Le Monde“ žurnalistai pervežti į Jerevaną

Du Prancūzijos leidinio „Le Monde“ žurnalistai, ketvirtadienį sužeisti Kalnų Karabache per Azerbaidžano pajėgų apšaudymą, buvo perkelti į Jerevaną.

​Du Prancūzijos leidinio „Le Monde“ žurnalistai, ketvirtadienį sužeisti Kalnų Karabache per Azerbaidžano pajėgų apšaudymą, buvo perkelti į Jerevaną.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Du Prancūzijos leidinio „Le Monde“ žurnalistai, ketvirtadienį sužeisti Kalnų Karabache per Azerbaidžano pajėgų apšaudymą, buvo perkelti į Jerevaną.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 10:54 AM

„Žurnalistai reanimobiliu iš Kalnų Karabacho atvežti į Jerevaną“, – sakė Armėnijos sostinėje veikiančio medicinos centro „Erebuni“ direktorius Mikaelis Manukianas.

Anksčiau pranešta, kad abu žurnalistai buvo operuoti. Allanas Kavalis yra sunkios, bet stabilios būklės, o jo kolegos Yaghobzadeh Raphaelio Charles'io būklė vertinama kaip vidutinio sunkumo.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį sakė, kad Užsienio reikalų ministerijos Krizių ir paramos centras deda visas pastangas, kad žurnalistai kuo greičiau būtų pargabenti į tėvynę.

„Le Monde“ žurnalistai buvo sužeisti, kai jiems lankantis Kalnų Karabacho Martuni miesto merijoje prasidėjo apšaudymas. Taip pat nukentėjo vienas armėnų interneto leidinių „24News“ ir „Civinet“ žurnalistas bei televizijos „Armėnija“ operatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.