Moldovoje prasidėjo prezidento rinkimų kampanija

Moldovoje penktadienį prasideda prezidento rinkimų kampanija, ankstesnę dieną šalyje pasibaigus kandidatų registracijai.

 Moldovoje prasidėjo prezidento rinkimų kampanija.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Moldovoje prasidėjo prezidento rinkimų kampanija.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 3:51 PM

Centrinės rinkimų komisijos (CRK) sprendimu, į valstybės vadovo postą balotiruosis aštuoni kandidatai: dabartinis prezidentas Igoris Dodonas, buvusi premjerė Maia Sandu, jo bendražygė iš partijos „Sor“ Violeta Ivanov, kairiųjų opozicijos lyderis Renato Usatii, proeuropietiškos opozicijos lyderis Andrei Nastase, liberaldemokratų lyderis Tudoras Deliu, buvęs sporto ministras Octavianas Ticu ir buvęs Kišiniovo meras Dorinas Chirtoaca.

VRK ir sostinės apeliacinis teismas atmetė buvusio parlamento pirmininko Andriano Candu registraciją. Dabar jo byla nagrinėjama aukščiausios instancijos teismas, o palankaus sprendimo atvejų jo vardas dar gali atsidurti balsalapyje.

Dar keturi pretendentai – trys nepriklausomi ir vienas leiboristas – nesurinko reikiamų 15 tūkst. rinkėjų parašų ir nebuvo įregistruoti.

Rinkimų kampanija vyks iki spalio 30 dienos imtinai. Prezidento rinkimai įvyks lapkričio 1 dieną.

Sociologai prognozuoja, kad prezidento posto likimas bus nuspręstas per lapkričio 15 dieną galintį įvykti antrąjį rinkimų turą; jame susigrumti turėtų du pagrindiniai kandidatai I. Dodonas ir M. Sandu.

2016 metais abu kandidatai taip pat grūmėsi antrajame ture. Tuomet laimėjo I. Dodonas, surinkęs apie 4 proc. daugiau balsų už savo varžovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.