Malyje į laisvę paleisti per 100 kalintų džihadistų

Malyje į laisvę paleisti daugiau kaip 100 įtariamų ar nuteistų džihadistų, vyriausybei vedant derybas dėl garsaus maliečių politiko ir pagrobtos prancūzės išlaisvinimo, pirmadienį pranešė informuotas šaltinis.

Vėliausias vaizdo įrašas, kuriame buvo matoma S. Petronin pasirodė 2018 metų birželį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vėliausias vaizdo įrašas, kuriame buvo matoma S. Petronin pasirodė 2018 metų birželį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2020, 1:34 PM

„Vykstant deryboms dėl Soumailos Cisse ir Sophie Petronin išlaisvinimo, praėjusį savaitgalį buvo paleista daugiau kaip 100 kalintų džihadistų“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš derybų vadovų, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Šią informaciją patvirtino vienas saugumo tarnybų pareigūnas. Pasak jo, kaliniai buvo paleisti į laisvę centriniame Niono regione ir šalies šiaurėje esančiame Tesalite. Kaliniai čia buvo atskraidinti lėktuvu.

Su anonimiškumo sąlyga taip pat kalbėjęs Tesalito administracijos atstovas AFP patvirtino, kad sekmadienį ten atvyko „daug kalintų džihadistų“.

Vienai humanitarinei pagalbos organizacijai vadovavusi prancūzė S. Petronin buvo pagrobta ginkluotų asmenų šiauriniame Gao mieste 2016 metų gruodžio 24 dieną.

Vėliausias vaizdo įrašas, kuriame buvo matoma ši prancūzė, pasirodė 2018 metų birželį. Jame akivaizdžiai išsekusi S. Petronin kreipėsi pagalbos į Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną.

Kitame vaizdo įraše, paskelbtame 2018 metų lapkritį, pagrobėjai sakė, kad moters sveikatos būklė pablogėjo. Tačiau pačios prancūzės tame įraše nebuvo matyti.

S. Cisse yra buvęs Malio opozicijos lyderis, tris kartus kandidatavęs į prezidentus. Jis buvo pagrobtas kovo 25 dieną, kai prieš parlamento rinkimus vykdė agitaciją gimtajame Niafunkės regione.

Prancūzijos ir JT taikos palaikymo pajėgų remiama Malio vyriausybė jau aštuonerius metus bando numalšinti islamistų sukilimą, pareikalavusį tūkstančių gyvybių.

Šią Vakarų Afrikos valstybę valdo karinė chunta, rugpjūtį nuvertusi prezidentą Ibrahimą Boubacarą Keitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.