Latvija ir Estija solidarizuojasi su Lietuva ir Lenkija: atšaukia konsultacijoms ambasadorių Baltarusijoje

Lietuvai ir Lenkijai šią savaitę atšaukus savo ambasadorius Baltarusijoje, šiandien prie jų prisijungė ir Latvija, ir Estija. 

Latvija ir Estija solidarizuodamasi su Lietuva ir Lenkija<br>Reuters/Scanpix
Latvija ir Estija solidarizuodamasi su Lietuva ir Lenkija<br>Reuters/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2020, 3:46 PM, atnaujinta Oct 7, 2020, 3:49 PM

Jog Latvija solidarizuojasi su Lietuva ir Lenkija, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

Latvijos parlamentas taip pat priėmė pareiškimą, kuriuo nepripažįsta Aliaksandro Lukašenkos, Baltarusijoje paskelbto ginčijamų rugpjūčio 9-osios rinkimų laimėtoju, teisėtu šios šalies prezidentu.

Lietuva ir Lenkija šią savaitę atšaukė konsultacijoms savo ambasadorius iš Baltarusijos. Pasak diplomatinių šaltinių, tokį sprendimą lėmė Minsko spaudimas ir grėsmė, kad ambasadoriai bus paskelbti nepageidaujamais asmenimis.

Baltarusija, reaguodama į ES sankcijas baltarusių pareigūnams, siejamiems su rinkimų klastojimu ir smurtu prieš demonstrantus, savo ambasadorius iš Vilniaus ir Varšuvos konsultacijoms atšaukė praeitą savaitę ir paragino Lietuvą ir Lenkiją padaryti tą patį bei sumažinti Minske dirbančių diplomatų skaičių.

Lietuva pati mažinti diplomatinio personalo neketina, o baltarusiams nusprendus išsiųsti dalį diplomatų, žada atsakyti tuo pačiu ir iš Lietuvos išsiųsti baltarusių diplomatus.

Estija taip pat atšaukia konsultacijoms ambasadorių Baltarusijoje

Estija, solidarizuodamasi su Lietuva ir Lenkija, atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių Baltarusijoje, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija Taline.

Lietuva ir Lenkija šią savaitę ėmėsi tokių pačių veiksmų. Pasak diplomatinių šaltinių, šį sprendimą lėmė Minsko spaudimas ir grėsmė, kad ambasadoriai bus paskelbti nepageidaujamais asmenimis.

Minskas, reaguodamas į ES sankcijas baltarusių pareigūnams, siejamiems su rinkimų klastojimu ir smurtu prieš demonstrantus, savo ambasadorius iš Vilniaus ir Varšuvos konsultacijoms atšaukė praeitą savaitę. Baltarusija taip pat paragino Lietuvą ir Lenkiją žengti panašų žingsnį bei sumažinti Minske dirbančių diplomatų skaičių.

Be Estijos ir Latvijos, atšaukti konsultacijoms savo ambasadorių Baltarusijoje nusprendė ir Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.