Dauningo gatvė organizuos trumpąsias spaudos konferencijas Baltųjų rūmų pavyzdžiu

Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas paskyrė politikos žurnalistikos veteranę rengti kasdienių trumpųjų spaudos konferencijų Baltųjų rūmų pavyzdžiu, penktadienį pranešė žiniasklaida.

 Dauningo gatvė organizuos trumpąsias spaudos konferencijas Baltųjų rūmų pavyzdžiu.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Dauningo gatvė organizuos trumpąsias spaudos konferencijas Baltųjų rūmų pavyzdžiu.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2020, 3:50 PM

Kembridžo universitetą baigusi Allegra Stratton dirbo BBC, laikraštyje „The Guardian“ ir televizijoje ITV. Balandį jį paliko žurnalistiką ir tapo iždo kanclerio Rishi Sunako komunikacijos vadove.

Dabar A. Stratton kasdien priešais televizijos kameras atsakinės į žurnalistų klausimus per naujas trumpąsias popiečio spaudos konferencijas. B. Johnsonas tikisi, kad ši iniciatyva padės palaikyti glaudesnį ryšį su visuomene.

Per koronaviruso epidemijos piką anksčiau šiais metais vyriausybė kasdien rengė televizijos transliuotas spaudos konferencijas, kuriose paprastai dalyvaudavo koks nors mokslininkas ar ministras.

„Žmonėms patiko tiesiogiai iš vyriausybės gauti išsamesnės informacijos apie tai, kas vyksta“, – sakė B. Johnsonas radijui LBC liepą.

„Manome, kad žmonės nori tiesioginio įsitraukimo, nori iš mūsų esmės – taigi, mes taip ir elgsimės“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad retsykiais ketina pasirodyti ir pats.

Konservatorių lyderio ir jo komandos ryšiai su žiniasklaida jam einant premjero pareigas ne visada buvo sklandūs.

Anksčiau šiais metais dukart per dieną rengiamos trumposios spaudos konferencijos, kuriose dalyvauja parlamente akredituoti žurnalistai, buvo perkeltos iš Bendruomenių Rūmų į Dauningo gatvę. Tai išprovokavo susirūpinimą dėl galimybių patekti į tas spaudos konferencijas.

Kai kuriems parlamente akredituotiems žurnalistams nebuvo leista dalyvauti vienoje trumpojoje spaudos konferencijoje apie „Brexitą“. Tąsyk solidarizuodamiesi su kolegomis kiti žurnalistai taip pat išėjo iš spaudos konferencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.