Meksika: mažiausiai dviem JAV laikytoms moterims be jų sutikimo atliktos operacijos

Mažiausiai dviem meksikietėms viename JAV imigrantų sulaikymo centre buvo atliktos operacijos be jų sutikimo, pareiškė Meksikos užsienio reikalų ministerija.

 Mažiausiai dviem meksikietėms viename JAV imigrantų sulaikymo centre buvo atliktos operacijos be jų sutikimo, pareiškė Meksikos užsienio reikalų ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Mažiausiai dviem meksikietėms viename JAV imigrantų sulaikymo centre buvo atliktos operacijos be jų sutikimo, pareiškė Meksikos užsienio reikalų ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2020, 4:21 PM

Ministerijos šeštadienio pareiškime sakoma, kad jos konsulato Atlantoje pareigūnai šiuos atvejus nustatė praėjusį mėnesį pasigirdus įtarimams dėl pažeidimų, įskaitant sterilizacijas, viename privačiame sulaikymo centre Džordžijos valstijoje.

Pareiškime sakoma, kad viena moteris patyrė „chirurginę intervenciją“, bet ne gimdos pašalinimą, nors nedavė jai sutikimo, be to, ta moteris nesulaukė pooperacinės priežiūros.

Diplomatai taip pat tikrino kitos tame pačiame centre laikytos moters, kuri jau yra deportuota į Meksiką, atvejį. Šiai moteriai taip pat galėjo būti atlikta „ginekologinė operacija be visiško jos sutikimo, negavus paaiškinimo ispanų kalba apie medicininę diagnozę ir medicininių procedūrų pobūdį“.

Meksikos vyriausybė praėjusio mėnesio pabaigoje paskelbė tirianti, ar viename imigrantų sulaikymo centre Ervino apygardoje šešios jos pilietės buvo sterilizuotos be jų sutikimo.

Tokią informaciją pateikė viena centro slaugytoja. Pasak jos, sulaikytos moterys jai sakė, kad ne iki galo suprato, kodėl joms reikėjo pašalinti gimdą.

Nevyriausybinės organizacijos „Project South“, „Georgia Detention Watch“, „Georgia Latino Alliance for Human Rights“ ir „South Georgia Immigrant Support Network“ sulaikytų imigrančių ir minėtos slaugytojos vardu pateikė skundą vyriausybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.