Popiežius apgailestauja dėl „trapių paliaubų“ Kalnų Karabache

Popiežius Pranciškus sekmadienį apgailestavo dėl trapių paliaubų tarp kaimynių Armėnijos ir Azerbaidžano, kariaujančių dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono, ir sakė, kad meldžiasi už šių kovų aukas.

 Popiežius Pranciškus sekmadienį apgailestavo dėl trapių paliaubų tarp kaimynių Armėnijos ir Azerbaidžano, kariaujančių dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono, ir sakė, kad meldžiasi už šių kovų aukas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Popiežius Pranciškus sekmadienį apgailestavo dėl trapių paliaubų tarp kaimynių Armėnijos ir Azerbaidžano, kariaujančių dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono, ir sakė, kad meldžiasi už šių kovų aukas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-11 16:17

Šeštadienį įsigaliojusias paliaubas greit nutraukė tolesnės kovos, abiem šalims dėl to kaltinant viena kitą.

Ginčijamas regionas yra maždaug 150 tūkst. gyventojų turintis etninių armėnų anklavas Azerbaidžane. Per maždaug 30 tūkst. gyvybių nusinešusį 10-ojo dešimtmečio karą Kalnų Karabachas atsiskyrė nuo Azerbaidžano.

Po „Viešpaties angelo“ maldos Romoje pontifikas sveikino ugnies nutraukimą, bet pridūrė: „Paliaubos pasirodė pernelyg trapios.“

Pranciškus paragino regiono lyderius konfliktą išspręsti „ne naudojant jėgą ir ginklus, bet dialogo ir derybų priemonėmis“, sakoma Vatikano naujienų tarnybos pranešime.

Popiežius paragino krikščionis drauge su juo melstis už taiką šiame regione.

„Meldžiuosi ir kviečiu jus melstis už aukas ir visus tuos, kurių gyvybė atsidūrė pavojuje“, – sakė jis.

Viltys dėl Armėnijos ir Azerbaidžano ugnies nutraukimo, kuriam tarpininkavo Maskva, sekmadienį blėso abiem šalims kaltinant viena kitą intensyviu civilių rajonų apšaudymu ir dvi savaites trunkančių įnirtingų susirėmimų eskalavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.