Jungtinės Karalystės policija areštavo 31 asmenį, įtariamą vaikų tvirkinimu internete

Jungtinės Karalystės policija pirmadienį paskelbė areštavusi 31 asmenį, įtariamą vaikų tvirkinimu internete, ir per neseniai įvykusią operaciją konfiskavusi daugiau kaip 300 telefonų, nešiojamųjų kompiuterių bei kitų daiktų.

Jungtinės Karalystės policija pirmadienį paskelbė areštavusi 31 asmenį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės policija pirmadienį paskelbė areštavusi 31 asmenį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 2:47 PM

Maždaug 200 specialistų turinčio kovos su vaikų tvirkinimu ir lytiniu išnaudojimu internete skyriaus pareigūnai per savaitę nuo rugsėjo 28-osios iki spalio 3-iosios trukusią operaciją šalies sostinėje atliko 91 kratą.

Per operaciją buvo apsaugota 100 vaikų, nurodo Londono policija.

Pranešime priduriama, kad pareigūnai dabar studijuoja dešimtis tūkstančių vaikų tvirkinimo, prievartavimo ir išnaudojimo atvaizdų telefonuose, planšetiniuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

Vyresnioji inspektorė Helen Flanagan sakė, kad minima operacija yra policijos įsipareigojimo suvaldyti šią problemą pavyzdys.

„Mes įsipareigoję užtikrinti jaunimo saugumą ir patraukti atsakomybėn viliojimo ir kitokio vaikų tvirkinimo bei išnaudojimo nusikaltimų vykdytojus“, – sako ji pareiškime.

„Noriu paraginti tėvus ir jaunus žmones neprarasti budrumo ir žinoti apie pavojus, kuriuos gali kelti buvimas internete, ir paskatinti juos imtis žingsnių apsisaugoti“, – pabrėžė H. Flanagan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.