Šiemet ES sulaukė beveik trečdaliu mažiau prieglobsčio prašymų

Šiais metais Europos Sąjungoje (ES) plius Norvegijoje ir Šveicarijoje jau užregistruota daugiau kaip 295 tūkst. prieglobsčio prašymų, tačiau tai beveik trečdaliu mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Šiais metais ES, Norvegijoje ir Šveicarijoje jau užregistruota daugiau kaip 295 tūkst. prieglobsčio prašymų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šiais metais ES, Norvegijoje ir Šveicarijoje jau užregistruota daugiau kaip 295 tūkst. prieglobsčio prašymų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2020, 2:55 PM

Maltoje įsikūręs Europos prieglobsčio paramos biuras (EASO) nuo šių metų sausio iki rugpjūčio užregistravo 295 075 prašymus suteikti prieglobstį, tai yra 31 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2019 metais. Sumažėjimas daugiausiai yra susijęs su judėjimo ir kitais apribojimais, įvestais dėl koronaviruso pandemijos.

Birželį ir liepą, kai buvo sušvelninti dėl pandemijos įvesti apribojimai, prieglobsčio prašymų padaugėjo, bet rugpjūtį jų vėl mažėjo. Rugpjūtį ES, Šveicarijoje ir Norvegijoje užregistruota maždaug 40 000 prašymų suteikti prieglobstį, o tai 7 proc. mažiau nei liepos mėnesį.

EASO nurodo, kad daugiausiai prašymų vis dar pateikia sirai, afganai, venesueliečiai ir kolumbiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.