Įtakingas JAV respublikonas: demokratai turi „daug šansų“ laimėti prezidento rinkimus

Vienas aukšto rango JAV respublikonų senatorius, palaikantis glaudžius ryšius su prezidentu Donaldu Trumpu, ketvirtadienį pareiškė manąs, kad demokratas Joe Bidenas turi „daug šansų“ laimėti valstybės vadovo postą per lapkričio 3 dieną vyksiančius prezidento rinkimus.

Donaldui Trumpui<br>AP/Scanpix nuotr.
Donaldui Trumpui<br>AP/Scanpix nuotr.
Donaldui Trumpui
Donaldui Trumpui
Donaldui Trumpui<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Donaldui Trumpui<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-10-15 18:48, atnaujinta 2020-10-15 19:39

„Visi jūs turite daug šansų laimėti Baltuosius rūmus“, – kolegoms demokratams sakė Senato Teismų komiteto pirmininkas Lindsey Grahamas, prasidėjus Senato teismų komiteto posėdžiui dėl kandidatės į Aukščiausiojo Teismo teisėjus Amy Coney Barrett patvirtinimo.

„Ačiū, kad tai pripažįstate“, – savo ruožtu pažymėjo demokratų senatorė Amy Klobuchar.

L. Grahamas atsakė: „Taip, manau, kad tai tiesa.“

Tačiau L. Grahamo komentarai nepakeitė nuomonės, kad konservatyvių pažiūrų A. C. Barrett bus lengvai patvirtinta į Aukščiausiojo Teismo teisėjos postą respublikonų kontroliuojamame Senate.

Prasidėjus ketvirtai ir paskutinei kandidatūros svarstymo dienai, L. Grahamas paskyrė balsavimą dėl A. C. Barrett kandidatūros Senato Teismų komitete spalio 22-ąją – vėliau, nei buvo tikėtasi.

Senatui liks per mažai laiko iki rinkimų susirinkti į posėdį ir patvirtinti D. Trumpo pasiūlytą kandidatę.

JAV prezidentas D. Trumpas ne kartą sakė, kad nori, jog A. C. Barrett būtų patvirtinta iki rinkimų ir teismas turėtų visus devynis narius tam atvejui, jeigu dėl rinkimų kiltų kokių teisinių ginčų.

Demokratai siekia, kad naują Aukščiausiojo Teismo teisėją paskirtų prezidento rinkimų nugalėtojas. Vieta teisme atsilaisvino praėjusį mėnesį mirus liberalių pažiūrų teisėjai ir moterų teisių vėliavnešei Ruth Ginsburg.

Tuo metu D. Trumpas dar kartą pareiškė esąs įsitikinęs, kad per lapkričio 3-ąją vyksiančius rinkimus užsitikrins antrą kadenciją, nors dauguma apklausų prognozuoja sėkmę J. Bidenui.

„Apklausų duomenys praeitą kartą [per 2016 metų prezidento rinkimus] pasirodė neteisingi. Na, o šiais metais jie klysta dar labiau“, – duodamas interviu televizijai „Fox“ sakė D. Trumpas.

Pasak D. Trumpo, „mes šiuo metu pirmaujame Floridoje, Ajovoje, daugelyje kitų vietų“.

„Iškovosime didelę pergalę“, – tikino jis.

Pastarąją savaitę daugelio apklausų rezultatai rodė, kad nacionaliniu lygiu J. Bidenas yra populiaresnis už D. Trumpą daugiau kaip 10 procentinių punktų. Tačiau D. Trumpas tvirtino, kad šias apklausas rengia demokratų šalininkai, nesąžiningai atliekantys savo darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.