Rusija pradėjo karines pratybas Kaspijos jūroje

Konfrontacijos tarp Azerbaidžano ir Armėnijos dėl Kalnų Karabacho įkarštyje Rusija pradėjo karinius manevrus Kaspijos jūroje. Jie nuo penktadienio vyksta į šiaurę nuo Apšerono pusiasalio.

 V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
 V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2020, 7:13 PM

Maskvoje pranešė Rusijos gynybos ministerija, kuria remiasi agentūra „Interfax“. Šiame pusiasalyje yra Azerbaidžano sostinė Baku.

Pratybose dalyvauja šeši laivai, septyni lėktuvai ir daugiau kaip 400 karių. Pratybos esą jokio pavojaus nekelia. Per jas bus leidžiamos raketos į taikinius ore bei jūroje.

Pratybų tikslas, be kita ko, yra mokytis apsaugoti prekybinius laivus ir uostus bei „eliminuoti“ nelegalias ginkluotas grupuotes.

Nuo rugsėjo pabaigos Kalnų Karabache vyksta nuožmiausi mūšiai per pastaruosius metus. Armėnija ir Azerbaidžanas daug dešimtmečių kovoja dėl regiono. Rusija palaiko santykius su abiem buvusiomis sovietinėmis respublikomis, tačiau tradiciškai yra Armėnijos gynėja. Azerbaidžano sąjungininkė yra Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.