Kosta Rikoje nuo užteršto alkoholio žuvo 20 žmonių

Kosta Rikoje pastarosiomis dienomis 20 žmonių žuvo pavartoję alkoholio su metanoliu, šeštadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Kosta Rikoje pastarosiomis dienomis 20 žmonių žuvo pavartoję alkoholio su metanoliu.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Kosta Rikoje pastarosiomis dienomis 20 žmonių žuvo pavartoję alkoholio su metanoliu.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2020, 11:27 AM

Sveikatos priežiūros institucijos apie pirmąsias mirtis, susijusias su metilo alkoholio (metanolio) priemaišų turinčių svaigalų, pranešė dar spalio pradžioje, kai tokių incidentų buvo užfiksuota San Chosė vakaruose esančiame La Karpijo rajone.

Ministerijos pranešime sakoma, jog įvairiuose šalies regionuose buvo užfiksuoti 52 atvejai, siejami su apsinuodijimu guaru – vietos gamybos svaigalais, varomais iš cukranendrių.

Sveikatos apsaugos institucijos ketvirtadienį paskelbė įspėjimą dėl „Fiesta Blanca“ prekių ženklo guaro vartojimo, įtardamos, kad minėtas alkoholinis gėrimas yra užterštas metanoliu.

Sveikatos apsaugos ministerija ir policija patikrino 49 pardavėjus ir paėmė guaro mėginių, kurie bus patikrinti laboratorijose.

Ketvirtadienį ir penktadienį policija iš platintojos „Guaro Fiesta Blanca“ konfiskavo daugiau nei 14 000 alkoholio butelių, sakoma pranešime.

Įvairiose šalyse retkarčiais įvyksta miršta nuo metanoliu užteršto alkoholio, ypač nelegalių alkoholinių gėrimų.

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), didelė metanolio koncentracija gali atsirasti netinkamai distiliuojant arba kai metanolio pridedama tyčia, kad svaigalų poveikis būtų stipresnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.