Japonijos premjeras Y. Suga pasmerkė veiksmus, didinančius įtampą Pietų Kinijos jūroje

Japonijos ministras pirmininkas Yoshihidė Suga, lankydamasis Vietname su vizitu, pasmerkė veiksmus, kurie didina įtampą Pietų Kinijos jūroje. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Japonijos ministras pirmininkas Yoshihidė Suga, pasmerkė veiksmus, kurie didina įtampą Pietų Kinijos jūroje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Japonijos ministras pirmininkas Yoshihidė Suga, pasmerkė veiksmus, kurie didina įtampą Pietų Kinijos jūroje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-19 12:43

„Pietų Kinijos jūroje nesiliauja veiksmai, kurie prieštarauja teisės viršenybei. Japonija smerkia žingsnius, kuriais siekiama didinti įtampą“, – pabrėžė Japonijos vyriausybės vadovas, sakydamas kalbą Hanojaus universitete. Pasak „Kyodo“, Y. Suga turėjo omenyje Kiniją, kuri didina savo karinį aktyvumą regione.

Japonijos premjeras taip pat pabrėžė, koks svarbus yra „visų suinteresuotų šalių bendradarbiavimas, kad konfliktai (Pietų Kinijos jūroje) būtų taikiai sureguliuoti tarptautinės teisės pagrindu“, pažymi „Kyodo“.

Daugelį metų Pietų Kinijos jūroje tvyro įtampa dėl regiono šalių pretenzijų į Spratlio salyną ir netoliese esančias Paraselio salas. Be strateginės padėties Indijos ir Ramiojo vandenynų jūrų maršrutų kryžkelėje, salų svarbą nulemia ir tai, kad jų šelfe, ekspertų vertinimu, esama didelių naftos ir mineralinių žaliavų atsargų.

Nors pagrindiniai ginčo dėl šių teritorijų priklausomybės dalyviai yra Vietnamas ir Kinija, pretenzijas į šias salas ir jas supančius vandenis taip pat reiškia Brunėjus, Malaizija, Taivanas ir Filipinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.