Graikijoje įvedama komendanto valanda, Prancūzijoje – didinama apimtis

Graikijos premjeras Kyriakosas Mitsotakis ketvirtadienį paskelbė, kad dėl koronaviruso Atėnuose, Tesalonikuose ir kitose teritorijose įvedama naktinė komendanto valanda.

 Graikijoje įvedama komendanto valanda, Prancūzijoje – didinama apimtis.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Graikijoje įvedama komendanto valanda, Prancūzijoje – didinama apimtis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-22 19:44

Nuo 00:30 val. iki 5 val. galiosianti komendanto valanda įvedama nuo šeštadienio, ketvirtadienį užfiksavus rekordinį kasdien patvirtinamų COVID-19 atvejų skaičių – 882 naujas infekcijas.

Prancūzijos ministras pirmininkas Jeanas Castexas paskelbė, kad naktinės komendanto valandos galiojimas išplečiamas į 54 iš 101 administracinės teritorijos ir paveiks daugiau nei du trečdalius šalies populiacijos.

Nuo 21 val. vakaro iki 6 val. ryto savo namus šiuo metu draudžiama palikti devyniuose didžiuosiuose šalies miestuose, įskaitant sostinę Paryžių. Tačiau nuo šiol draudimas, galiosiantis bent šešias savaites, apims ir miestelius, kaimus bei kaimo vietoves, sakė šalies premjeras.

J. Castexas įspėjo, kad dabartinės antrosios koronaviruso bangos metu infekcijų lygiai per savaitę padidėjo 40 proc., o 100 tūkst. gyventojų tenkantis susirgimų rodiklis siekia 251. „Lapkričio mėnuo bus išbandymas, tai jau žinome“, – sakė J. Castexas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.