Sirijoje per Rusijos antskrydžius žuvo 78 Turkijos remiami sukilėliai

Šiaurės vakarų Sirijoje pirmadienį per antskrydžius, kuriuos surengė Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimo sąjungininkė Rusija, žuvo 78 Turkijos remiamos sukilėlių grupuotės kovotojai, pranešė karo Sirijoje stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Kovą Rusija ir Turkija sutarė dėl paliaubų Sirijos vakariniame Idlibo regione, kurį kontroliuoja sukilėliai.<br> ZUMA press/Scanpix nuotr.
Kovą Rusija ir Turkija sutarė dėl paliaubų Sirijos vakariniame Idlibo regione, kurį kontroliuoja sukilėliai.<br> ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2020, 1:10 PM, atnaujinta Oct 26, 2020, 1:47 PM

Per Rusijos naikintuvų antskrydžius taip pat buvo sužeisti dar apie 100 žmonių, teigė SOHR. Antskrydžio metu taikytasi į „Faylaq al-Sham“ grupuotės kovotojų mokymų stovyklą Idlibo provincijoje.

Kovą Rusija ir Turkija sutarė dėl paliaubų Sirijos vakariniame Idlibo regione, kurį kontroliuoja sukilėliai.

Ankaros remiamų sukilėlių grupuočių organizacija Nacionalinis išlaisvinimo frontas (NLF) naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad Rusija smogė vienai iš NLF pozicijų, tačiau neatskleidė tikslaus aukų skaičiaus.

Rusijos remiamas Damasko režimas šiuo metu kontroliuoja apie 70 proc. Sirijos teritorijos.

Prieš 9 metus prasidėjo Sirijos pilietinis karas, nusinešęs beveik 400 tūkst. žmonių gyvybes ir privertęs iš savo namų bėgti apie pusę Sirijos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.