Islandijoje griežtinami koronaviruso apribojimai

Islandija penktadienį sugriežtino COVID-19 apribojimus – liepta užsidaryti visiems barams ir diskotekoms bei apriboti susibūrimai, juose nuo šiol galės dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių.

Islandija penktadienį sugriežtino COVID-19 apribojimus – liepta užsidaryti visiems barams ir diskotekoms bei apriboti susibūrimai, juose nuo šiol galės dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Islandija penktadienį sugriežtino COVID-19 apribojimus – liepta užsidaryti visiems barams ir diskotekoms bei apriboti susibūrimai, juose nuo šiol galės dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 8:13 PM, atnaujinta Nov 2, 2020, 11:55 AM

Subantarktinės salos valdžia taip pat nurodė restoranams užsidaryti ne vėliau kaip 21 val. ir uždraudė patalpose ir lauke vykdyti sporto veiklą, išimtis daroma tik tarptautinėms rungtynėms.

Naujosios taisyklės, leisiančios ir toliau veikti mokykloms, Islandijoje įsigalios šį šeštadienį ir galios iki lapkričio 17 dienos.

„Griežtinti priemones būtina, kadangi infekcijų lygis nemažėja“, – Reikjavike vykusioje  sakė ministrė pirmininkė Katrin Jakobsdottir.

Anksčiau susibūrimuose buvo leidžiamas 20 žmonių dalyvavimas, tačiau nuo šiol jis mažinamas perpus. Didesni žmonių skaičiai bus leidžiami maisto produktų parduotuvėse ir vaistinėse, vienu metu galės būti aptarnaujama iki 100 klientų.

Iki šiol tik žmonėms nuo 15 metų amžiaus taikyta dviejų metrų socialinės distancijos taisyklė ir kaukių dėvėjimo prievolė, kai neįmanoma išlaikyti saugaus atstumo, buvo išplėsta ir nuo šiol bus taikoma visiems žmonėms, išskyrus tuos, kurie gimė 2015 metais ir vėliau.

Islandijoje apribojimai dėl koronaviruso plitimo griežtinti jau kelis kartus.

Nors atvejų kreivė prieš 10 dienų, regis, judėjo į apačią, dėl praėjusį savaitgalį kilusio protrūkio vienos universitetinės ligoninės geriatrijos skyriuje padidėjo hospitalizacijų skaičius.

Apie 365 tūkst. gyventojų turinčioje Islandijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinti 4 797 COVID-19 atvejai ir 13 mirčių, trys kurių fiksuotos per pastarąsias dvi savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.