Kijevas praneša apie du žuvusiuosius ir du sužeistus karius Rytų Ukrainoje

Ukrainos kariškiai penktadienį pranešė, kad Donbase per praėjusią parą buvo užfiksuota ugnies nutraukimo režimo pažeidimų, per kuriuos žuvo du ukrainiečių kariai, o dar du buvo sužeisti.

 Ukrainos kariškiai penktadienį pranešė, kad Donbase per praėjusią parą buvo užfiksuota ugnies nutraukimo režimo pažeidimų, per kuriuos žuvo du ukrainiečių kariai, o dar du buvo sužeisti.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Ukrainos kariškiai penktadienį pranešė, kad Donbase per praėjusią parą buvo užfiksuota ugnies nutraukimo režimo pažeidimų, per kuriuos žuvo du ukrainiečių kariai, o dar du buvo sužeisti.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 9:05 AM, atnaujinta Oct 30, 2020, 4:28 PM

„Vidurnaktį priešas, naudodamasis įvairių sistemų granatsvaidžiais ir šaunamaisiais ginklais, du kartus atvėrė ugnį į mūsų gynėjų pozicijas netoli Vodianės. Nuo priešo ugnies du Ukrainos kariškiai patyrė nesuderinamų su gyvybe sužalojimų“, – sakoma Ukrainos Jungtinių pajėgų štabo pranešime, paskelbtame per „Facebook“.

Štabas pranešė, kad vienas karys buvo sužalotas prie Vodianės, o dar vienas – šalia Zolotės, kur buvo panaudota bepilotė skraidyklė.

Ukraina su prorusiškais separatistais rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose kovoja nuo 2014 metų, po Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos.

Per šį konfliktą jau žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, o beveik 1,5 mln. gyventojų teko palikti savo namus.

Kijevas ir jo Vakarų sąjungininkės kaltina Maskvą, kad ji remia separatistus, siųsdama į Rytų Ukrainą karių ir ginklų. Kremlius tai neigia.

Ukrainos taikos derybų komandos atstovas Oleksijus Arestovyčius pasmerkė išpuolį, kurį pavadino liepą sudarytą susitarimą pažeidžiančiu „eskalacija“.

Siekiant „nedelsiant užbaigti eskalaciją ir sugrįžti prie visiškų paliaubų“, bus pradėtos griežtos derybos „su Rusijos atstovais“, pažadėjo O. Arestovyčius; jo žodžius citavo rusų naujienų agentūra „Interfax“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.