Indijoje per sprogimą gamykloje žuvo mažiausiai 12 darbininkų

Indijos vakaruose mažiausiai 12 darbininkų žuvo trečiadienį po galingo sprogimo iš dalies sugriuvus cheminių medžiagų sandėliui, pranešė pareigūnai.

 Indijoje per sprogimą gamykloje žuvo mažiausiai 12 darbininkų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indijoje per sprogimą gamykloje žuvo mažiausiai 12 darbininkų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-04 22:54, atnaujinta 2020-11-05 10:35

Vienas priešgaisrinės tarnybos pareigūnas nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra penkios moterys ir kad dar devyni žmonės nukentėjo. Incidentas įvyko viename pramoniniame komplekse Ahmedabado – vakarinės Gudžarato valstijos didmiesčio – pakraštyje.

„Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 12; tarp jų yra penkios moterys. Devyni žmonės yra sužeisti ir gydomi ligoninėje“, – naujienų agentūrą AFP informavo priešgaisrinės tarnybos budintis pareigūnas.

Kaip pasakojo liudininkai, sprogimas išplėšė pastato sienas, o žalos buvo padaryta ir tekstilės cechui, veikusiam komplekso teritorijoje.

Pasak Ahmedabado priešgaisrinės tarnybos viršininko M. F. Dasturo, pirminis tyrimas parodė, kad sprogimą sukėlė gaisras chemikalų parduotuvėje, kuri po sprogimo pavirto griuvėsių krūva.

Indiją dažnai krečia pramoninės nelaimės, kurias ekspertai aiškina prastu planavimu ir atsainu požiūriu į saugos normas.

Ministras pirmininkas Narendra Modi pažymėjo, jog valdžia teikia nukentėjusiesiems visą įmanomą pagalbą.

„Esu nuliūdęs dėl gaisro prekių sandėlyje Ahmedabade nusineštų gyvybių. Užuojauta artimųjų netekusioms šeimoms“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.