J. Bidenas: jei būsiu išrinktas prezidentu, JAV vėl prisijungs prie Paryžiaus klimato kaitos susitarimo

Demokratų partijos kandidatas JAV prezidento rinkimuose Joe Bidenas pažadėjo, kad, jam tapus šalies prezidentu, JAV nedelsiant vėl prisijungtų prie Paryžiaus klimato kaitos susitarimo. Tai jis pareiškė praėjus kelioms valandoms po to, kai įsigaliojo prezidento Donaldo Trumpo paskelbtas JAV pasitraukimas iš šio susitarimo.

Demokratams laimėjus JAV rinkimus, J.Bidenas žada grąžinti JAV į Paryžiaus klimato sutartį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Demokratams laimėjus JAV rinkimus, J.Bidenas žada grąžinti JAV į Paryžiaus klimato sutartį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2020, 8:32 AM

„Šiandien D. Trumpo administracija oficialiai pasitraukė iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo. Ir lygiai po 77 dienų J. Bideno administracija vėl prie jo prisijungs“, – tviteryje rašė J. Bidenas, kai paaiškėjo, kad jo galimybės laimėti prezidento rinkimus vis didėja.

Pasak J. Bideno, jis tai padarytų pačią pirmąją dieną Baltuosiuose rūmuose.

Dabartinis prezidentas D. Trumpas apie ketinimą pasitraukti iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo paskelbė 2017 metais, bet oficialų pasitraukimo procesą pradėjo tik prieš metus. Pasitraukimas iš susitarimo įsigaliojo šios savaitės trečiadienį.

JAV yra viena didžiausių teršėjų pasaulyje, o Paryžiaus klimato kaitos susitarimo tikslas yra sumažinti pasaulyje išmetamų teršalų kiekį ir sustabdyti pasaulinės temperatūros kilimą.

Nors prezidento rinkimų nugalėtojas vis dar išlieka neaiškus, šiuo metu J. Bidenas pirmauja prieš D. Trumpą. Jis yra užsitikrinęs 264 Rinkikų kolegijos balsus, o D. Trumpas – 214. Pergalei reikia užsitikrinti 270 Rinkikų kolegijos balsų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.