M. Saakašvilis: Gruzijos opozicija tęs kovą, kol bus paskirti nauji rinkimai

Gruzijos opozicinės jėgos tęs protestus, kol bus paskirti nauji parlamento rinkimai, ketvirtadienį pareiškė buvęs šalies prezidentas Michailas Saakašvilis.

M. Saakašvilis paragino savo šalininkus tęsti kovą nepaisant koronaviruso pandemijos<br>TASS/Scanpix nuotr.
M. Saakašvilis paragino savo šalininkus tęsti kovą nepaisant koronaviruso pandemijos<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 9:39 AM, atnaujinta Nov 10, 2020, 1:37 PM

„Mūsų kova tęsiasi. Nesustosime, kol (Bidzina) Ivanišvilis [valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ lyderis] negrąžins pavogtų rinkimų“, – opoziciją palaikančios televizijos „Pirveli“ eteryje sakė M. Saakšvilis.

Eksprezidentas pažymėjo, kad protestai tęsis, „kol bus paskelbti tikrieji parlamento rinkimų rezultatai ir paskirti nauji rinkimai, sudarius naują rinkimų komisiją“.

M. Saakašvilis paragino savo šalininkus tęsti kovą nepaisant koronaviruso pandemijos – „dėl šalies, vaikų ir šeimų išgelbėjimo“.

„Dėl COVID-19 turime aiškų planą. Kai tik B. Ivanišvilis pasitrauks, suformuosime laikiną COVID administraciją ir labai greitai stabilizuosime padėtį“, – kalbėjo buvęs valstybės vadovas.

Kreipdamasis į dabartinės rinkimų komisijos pareigūnus, M. Saakašvilis paragino juos prisipažinti suklastojus rinkimų rezultatus.

„Jūs padarėte itin sunkų nusikaltimą, bet garantuoju, ir, manau, visi su tuo sutiks, kad tiems iš jūsų, kurie dabar išeis į priekį ir papasakos, kaip vyko falsifikacija, bus ne tik garantuota neliečiamybė, bet jie sulauks ir visokeriopo naujos Gruzijos valdžios paskatinimo“, – kalbėjo jis.

Anksčiau M. Saakašvilis paragino visų opozicinių jėgų šalininkus lapkričio 8 dieną susirinkti sostinės Rustavelio prospekte į protesto mitingą dėl „pavogtų“ rinkimų.

Oficialūs spalio 31 dieną vykusių rinkimų rezultatai rodo, kad į parlamentą pateko devynios politinės jėgos – daugiausiai balsų gavusi valdančioji „Sakartvelo svajonė“ ir aštuonios opozicinės partijos. Opozicija kaltina valdžią suklastojus rinkimų rezultatus ir protestuodama atsisako priimti deputatų mandatus.

M. Saakašvilis, per 2003 metų Rožių revoliuciją į valdžią atėjęs charizmatiškasis reformatorius, baigiantis jo antrajai kadencijai 2013 metais buvo priverstas bėgti iš Gruzijos baimindamasis, kad bus suimtas dėl prokurorams jam iškeltų kaltinimų piktnaudžiavimu valdžia.

Dabar jis gyvena Ukrainoje, o prezidentas Volodymyras Zelenskis jį paskyrė vadovauti Ukrainos nacionalinės reformų tarybos vykdomajam reformų komitetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.