Japonijos imperatorius oficialiai paskyrė savo įpėdinį

Japonijos imperatorius Naruhitas savo jaunesnįjį brolį Fumihitą oficialiai paskyrė sosto įpėdiniu. Jis suprantąs savo, kaip kronprinco atsakomybę, patikino Fumihitas ir pareiškė vykdysiąs savo pareigas.

Japonijos imperatorius Naruhitas savo jaunesnįjį brolį Fumihitą oficialiai paskyrė sosto įpėdiniu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Japonijos imperatorius Naruhitas savo jaunesnįjį brolį Fumihitą oficialiai paskyrė sosto įpėdiniu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2020, 11:38 AM

Sosto įpėdinis per ceremoniją sekmadienį vilkėjo oranžinės spalvos mantiją. Ši ceremoniją turėjo vykti dar balandį, tačiau dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėta.

18-metė princesė Aiko, vienintelis imperatoriškosios poros vaikas, negali pretenduoti į sostą, nes jis Japonijoje numatytas tik vyrams.

Naruhitas prieš pusantrų metų pakeitė soste savo tėvą Akihitą. Šis buvo pirmasis Japonijos imperatorius per 200 metų, kuris dar būdams gyvas perleido sostą įpėdiniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.