Demokratai ir respublikonai patvirtino savo pirmininkus JAV Senate

Po rinkimų JAV demokratai savo frakcijos lyderiu Senate patvirtino Chucką Schumerį. Šis padėkojo savo kolegoms už išrinkimą, antradienį pranešė jo biuras. Stoties CNN duomenimis, respublikonai taip pat savo frakcijos Senate pirmininku perrinko Mitchą McConnellį.

 Demokratai ir respublikonai patvirtino savo pirmininkus JAV Senate.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Demokratai ir respublikonai patvirtino savo pirmininkus JAV Senate.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-10 22:50

Praėjusios savaitės antradienį demokratas Jo Bidenas prezidento rinkimuose įveikė dabartinį šalies vadovą respublikoną Donaldą Trumpą. Kartu vykusiuose Kongreso rinkimuose demokratai išlaikė savo daugumą Atstovų Rūmuose. Ar demokratai perims iš respublikonų daugumą Senate, paaiškės sausį per antrąjį rinkimų ratą Džordžijos valstijoje.

Kol kas Ch. Schumeris yra demokratų mažumos lyderis. Jei demokratams pavyktų Džordžijoje laimėti abi vietas, tada jie su išrinktąja viceprezidente Kamala Harris šiuose Kongreso rūmuose turėtų minimalią persvarą. Tiesa, K. Harris savo balsą galėtų atiduoti tik tada, kai susidarytų pato situacija 50:50.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.