JAV įvedė sankcijas Sirijos naftos sektoriui ir žvalgybos pareigūnams

JAV pirmadienį įvedė naujų sankcijų Sirijos naftos sektoriui ir žvalgybininkams bei įstatymų leidėjams ir pažadėjo nemažinti spaudimo prezidento Basharo al-Assado režimui, nepaisant jo pergalių prieš sukilėlius.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 10:35 AM

„Assado režimas turi du pasirinkimus: imtis neatšaukiamų veiksmų ir žengti beveik dešimtmetį trunkančio konflikto taikaus sprendimo link arba toliau kęsti sankcijas“, – pranešime teigė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

Iždo departamentas ir Valstybės departamentas uždraudė sudaryti sandorius su 19 Sirijos asmenų arba subjektų ir įšaldė turtą, kurį jie galimai turi JAV. Tai jau penktasis sankcijų ratas po naujo JAV įstatymo dėl Sirijos įsigaliojimo.

Sankcijos apima dvi Sirijos naftos ministerijos partneres, įmones „Arfada Petroleum“ bei „Sallizar Shipping“, kurios plėtoja naftos terminalų Rakos provincijoje ir Tartuso mieste projektus.

JAV taip pat įvedė sankcijas Sirijos oro pajėgų žvalgybos vadui generolui Ghassanui Jaoudatui Ismailui ir brigados generolui Nasrui Al-Ali, kuris vadovauja politinio saugumo direktoratui – žvalgybos agentūrai, atsakingai už pasipriešinimo B. al-Assado valdžiai malšinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.