Armėnijos opozicija reikalauja N. Pašiniano atsistatydinimo iki vidurnakčio

Armėnijos parlamento opozicinės frakcijos trečiadienį pareikalavo ministro pirmininko Nikolo Pašiniano atsistatydinimo iki vidurnakčio.

 Armėnijos parlamento opozicinės frakcijos trečiadienį pareikalavo ministro pirmininko Nikolo Pašiniano atsistatydinimo iki vidurnakčio.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Armėnijos parlamento opozicinės frakcijos trečiadienį pareikalavo ministro pirmininko Nikolo Pašiniano atsistatydinimo iki vidurnakčio.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2020, 6:05 PM

„Siūlome tokį variantą: šiandien iki 24 val. duodame laiko Pašinianui atsistatydinti ir iki 24 val. laiko surengti parlamento posėdį“, – opozicinės partijos „Dašnakcutiun“ atstovas Išchanas Sagatelianas pareiškė per mitingą prie parlamento rūmų.

Jis pridūrė, kad, neįvykdžius šių reikalavimų, lapkričio 12 dieną opozicija imsis „Pašiniano ir jo politinės komandos nušalinimo nuo valdžios“.

Pasak I. Sagateliano, „partijos „Klestinti Armėnija“ ir „Šviesi Armėnija“ surinko būtiną skaičių parašų neeiliniam parlamento posėdžiui surengti. Posėdžio darbotvarkėje – Pašiniano atstatydinimas“.

Jis išreiškė viltį, kad valdančiojo susivienijimo „Mano žingsnis“ 88 deputatai ateis į parlamentą, nes be jų posėdis negalės įvykti.

Neramumai ir protestai Jerevane prasidėjo antradienio naktį, N. Pašinianui drauge su Rusijos ir Azerbaidžano lyderiais pasirašius trišalį pareiškimą dėl ugnies nutraukimo ir taikdarių nusiuntimo į Kalnų Karabachą, taip pat dėl virtinės Kalnų Karabacho rajonų perdavimo Azerbaidžanui.

Armėnijoje tai buvo įvertinta kaip nepagrįstas sprendimas kapituliuoti.

Trečiadienį Jerevane vyksta didžiulė demonstracija, kurio dalyviai reikalauja N. Pašiniano atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.