Europos Komisija pasirašė su „BioNTech“ ir „Pfizer“ COVID-19 vakcinos tiekimo sutartį

Europos Komisija trečiadienį patvirtino sutartį su farmacijos kompanijomis „BioNTech“ ir „Pfizer“ dėl 200 mln. dozių vakcinos nuo naujojo koronaviruso pirkimo visų Europos Sąjungos valstybių narių vardu ir dar 100 mln. dozių rezervavimo.

 Europos Komisija trečiadienį patvirtino sutartį su farmacijos kompanijomis „BioNTech“ ir „Pfizer“ dėl 200 mln. dozių vakcinos nuo naujojo koronaviruso pirkimo visų Europos Sąjungos valstybių narių vardu ir galimybės užsisakyti dar 100 mln. dozių šios vakcinos.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Europos Komisija trečiadienį patvirtino sutartį su farmacijos kompanijomis „BioNTech“ ir „Pfizer“ dėl 200 mln. dozių vakcinos nuo naujojo koronaviruso pirkimo visų Europos Sąjungos valstybių narių vardu ir galimybės užsisakyti dar 100 mln. dozių šios vakcinos.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-11 15:30, atnaujinta 2020-11-11 17:06

Europos Komisija jau yra pasirašiusi sutartis dėl COVID-19 vakcinos tiekimo su „AstraZeneca“, „Sanofi“-GSK, „Janssen Pharmaceutica“ bei sėkmingai užbaigė parengiamąsias derybas su „CureVac“ ir „Moderna“.

„Saugi ir veiksminga vakcina yra vienintelė ilgalaikė pandemijos įveikimo strategija. Šiandienos susitarimas pagrįstas vilties teikiančiais ankstyvaisiais klinikinių tyrimų rezultatais ir dar labiau patvirtina mūsų įsipareigojimą plėsti Europos sveikatos apsaugos sistemos galimybes“, – trumpoje spaudos konferencijoje Briuselyje pabrėžė ES sveikatos apsaugos komisarė Stela Kiriakides.

„Šia ketvirtąja sutartimi konsoliduojame itin patikimą vakcinų kandidačių portfelį, kurių dauguma yra išplėstinių bandymų stadijoje“, – EK pranešime cituojama jos pirmininkė Ursula von der Leyen.

Europos vaistų agentūra (EMA) šios savaitės pradžioje skelbė dar neturinti klinikinių tyrimų duomenų iš „Pfizer“, kad galėtų patvirtinti vakciną, kurios veiksmingumas, anot gamintojų, siekia 90 procentų.

Tuo tarpu Vokietijos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino šalies žiniasklaidos pranešimus, jog Vokietija pretenduoja į 100 mln. dozių COVID-19 vakcinos, kuriamos šios šalies bendrovės „BioNTech“ kartu su JAV farmacijos milžine „Pfizer“.

„Pagal šį ES pasiektą susitarimą planuojame gauti 100 mln. dozių šios vakcinos“, – trečiadienį Berlyne žurnalistams sakė Vokietijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Hanno Kautzas.

Anksčiau Briuselio pareigūnai sakė, kad gali būti užtrukta iki ateinančių metų, kol bus suteiktas leidimas platinti vakcinas, nors ir paspartinta jų tvirtinimo procedūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.