Džordžijoje rankiniu būdu bus atliktas prezidento rinkimų rezultatų auditas

Džordžijos valstijos sekretorius trečiadienį paskelbė prezidento rinkimų rezultatų auditą, kuris, pasak jo, dėl itin mažo skirtumo bus atliktas visus balsalapius perskaičiuojant rankomis.

 Džordžijoje rankiniu būdu bus atliktas prezidento rinkimų rezultatų auditas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Džordžijoje rankiniu būdu bus atliktas prezidento rinkimų rezultatų auditas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-12 09:09, atnaujinta 2020-11-19 19:04

Bradas Raffenspergeris sakė, kad jo biuras nori procesą pradėti iki savaitės pabaigos. Valstijos sekretoriaus manymu, auditas užtruks iki lapkričio 20 dienos, kuri yra rezultatų patvirtinimo terminas.

„Tai bus sunkus darbas, bet dirbsime su apygardomis, kad jis būtų atliktas laiku, iki mūsų valstijos [rezultatų] patvirtinimo“, – sakė B. Raffenspergeris, šalia kurio ant valstijos įstatymų leidybos institucijos laiptų stovėjo vietos rinkimų pareigūnai.

„Visi sunkiai dirbome, kad pateiktume teisingus ir tikslius skaičius ir užtikrintume rinkėjų valios atsispindėjimą galutiniuose skaičiuose, kad visi rinkėjai pasitikėtų rezultatu nepriklausomai nuo, ar jų kandidatas laimėjo, ar pralaimėjo“, – sakė valstijos sekretorius.

Išrinktasis prezidentas Joe Bidenas šioje valstijoje, kurioje buvo atiduota beveik 5 mln. balsų, prezidentą Donaldą Trumpą lenkia daugiau kaip 14 tūkst. balsų. Beveik visi balsai jau suskaičiuoti, tačiau apygardos iki penktadienio turi patvirtinti savo rezultatus.

Du JAV senatoriai iš Džordžijos, Kelly Loeffler ir Davidas Perdue, anksčiau šią savaitę paragino kolegą respublikoną B. Raffenspergerį atsistatydinti dėl nesukonkretintų pareiškimų apie prastą rinkimų organizavimą.

Abiejų šių senatorių sausį laukia atkaklios varžybos antrajame rinkimų rate, nulemsiančiame, kuri partija kontroliuos Senatą.

B. Raffenspergeris sakė, kad neatsistatydins, ir patikino visuomenę, kad didelių problemų per rinkimus nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.