Kovodama su COVID-19 Švedija uždraus po 22 val. pardavinėti alkoholį

Švedijos premjeras trečiadienį paskelbė, kad vyriausybė pasiūlys teisės aktą, kuriuo visoje šalyje nuo lapkričio 20-osios būtų uždrausta po 22 val. pardavinėti alkoholį baruose, restoranuose ir naktiniuose klubuose, taip siekiant stabdyti COVID-19 plitimą.

Stefanas Lofvenas sakė, kad šalis susiduria su COVID-19 situacija, kuri „gali tapti visiškai juoda.“<br>TT news agency/Scanpix nuotr.
Stefanas Lofvenas sakė, kad šalis susiduria su COVID-19 situacija, kuri „gali tapti visiškai juoda.“<br>TT news agency/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-12 10:41, atnaujinta 2020-11-19 19:04

Stefanas Lofvenas sakė, kad šalis susiduria su COVID-19 situacija, kuri „gali tapti visiškai juoda“, ir pridūrė, kad gali susiklostyti „tokia padėtis, kokia buvo pavasarį“.

Švedijoje pastarosiomis savaitės registruojami rekordiniai naujų COVID-19 atvejų skaičiai. Ligos plitimas didina krūvį šalies sveikatos apsaugos sistemai ir intensyviosios slaugos skyriams.

„Visi požymiai rodo blogą kryptį“, – sakė S. Lofvenas.

Socialinių reikalų ministrė Lena Hallengren sakė, kad visos vietos, turinčios leidimus pardavinėti alkoholį, turi baigti darbą 30 minučių po 22 valandos. Šias vietas, ypač barus ir naktinius klubus, ji pavadino „rizikingomis aplinkomis“.

Anksčiau trečiadienį Švedijos sostinėje buvo sugrąžintas draudimas lankytis senelių namuose, nes juose užfiksuotas užsikrėtimo koronavirusu atvejų šuolis.

Švedija, kuri nusprendė nevaržyti didelės visuomenės dalies, rugsėjį atšaukė visoje šalyje galiojusį draudimą lankytis senelių namuose.

10 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios užregistruoti 166 707 užsikrėtimo ir 6 082 mirties atvejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.