PSO vadovas: „vakcinų nacionalizmas“ yra itin pavojingas

Vienoda pasaulinė prieiga prie vakcinos nuo koronaviruso „yra kiekvienos valstybės interesuose“, sakė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

PSO vadovas: „vakcinų nacionalizmas“ yra itin pavojingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
PSO vadovas: „vakcinų nacionalizmas“ yra itin pavojingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2020, 8:09 PM

„Vakcinų nacionalizmas tik prailgins pandemiją, o ne ją sutrumpins“, – ketvirtadienį Paryžiaus taikos forume sakė T. A. Ghebreyesusas, įspėdamas, kad, jei skurdesnių šalių gyventojai negalės pasiskiepyti, „virusas plis toliau ir ilgiau užtruks pasaulinis ekonomikos atsigavimas.“

„Kai kurios šalys iš anksto perka daugiau vakcinų, kurių kiekis dvigubai viršija jų populiacijos dydį, o tai kelia pavojų kitų šalių prieigai prie vakcinų“, – sakė jis.

PSO vadovas sakė, kad organizacijos „ACT-A“ iniciatyvai, siekiančiai užtikrinti viso pasaulio prieigą prie COVID-19 testų ir vakcinų, trūksta 28,5 mlrd. dolerių finansavimo, iš jų 4,5 mlrd. dolerių „reikalingi dabar, kad būtų galima išlaikyti įgautą pagreitį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.