Rusijos delegacija atvyks į Turkiją aptarti padėties Kalnų Karabache

Rusijos delegaciją lapkričio 13 d. atvyks į Turkiją aptarti bendro stebėjimo centro steigimo Kalnų Karabache klausimo. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją Azerbaidžano sostinėje Baku pareiškė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlütas Cavusoglu, praneša televizijos kanalas NTV.

Pasak ministro, po Rusijos delegacijos vizito Turkija vėl surengs derybas su Azerbaidžanu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pasak ministro, po Rusijos delegacijos vizito Turkija vėl surengs derybas su Azerbaidžanu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-12 10:14

„Mes laikome reikšminga Rusijos poziciją dėl Kalnų Karabacho. Penktadienį Rusijos delegacija atvyks į Turkiją svarstyti bendro stebėjimo centro steigimo Kalnų Karabache detalių“, – sakė Turkijos URM vadovas.

Pasak ministro, po Rusijos delegacijos vizito Turkija vėl surengs derybas su Azerbaidžanu. Jis patikslino, kad vieta šiam centrui bus parinkta bendradarbiaujant su Azerbaidžano valdžia.

Lapkričio 9 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pasirašė bendrą pareiškimą dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache.

Pasak V. Putino, Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos liks užimtose pozicijose, o regione bus dislokuotas Rusijos taikdarių kontingentas. Be to, Baku ir Jerevanas turės apsikeisti belaisviais ir žuvusiųjų kūnais.

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį pranešė, kad po Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir Turkijos karinės žinybos vadovo Hulusi Akaro derybų buvo pasirašytas memorandumas, kuriame numatoma įkurti bendrą Rusijos ir Turkijos centrą, kontroliuosiantį ugnies nutraukimą Kalnų Karabache. Jis bus Azerbaidžano teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.