Monrealyje po melagingo pranešimo apie pagrobtus įkaitus evakuota „Ubisoft“ būstinė

Melagingas pranešimas apie tariamą įkaitų dramą Prancūzijos kompiuterinių žaidimų milžinės „Ubisoft“ būstinėje Kanados mieste Monrealyje penktadienį išprovokavo didelę policijos operaciją, pranešė vietos žiniasklaida.

Policija ruošiasi įsiveržti į Ubisoft pastatą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Policija ruošiasi įsiveržti į Ubisoft pastatą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Policija ruošiasi įsiveržti į Ubisoft pastatą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Policija ruošiasi įsiveržti į Ubisoft pastatą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 14, 2020, 11:53 AM

Televizija TVA ir Kanados radijas citavo neįvardytus policijos šaltinius, sakiusius, kad pranešimas apie tariamą įkaitų pagrobimo incidentą paaiškėjo buvęs melagingas. Nurodoma, kad kažkoks žmogus paskambino iš „Ubisoft“ pastato ir pareikalavo išpirkos.

Policija kol kas šių pranešimų oficialiai nepatvirtino, tik nurodė, kad popietę surengta operacija dėl numanomo įkaitų pagrobimo buvo baigta.

„Jokių grėsmių neaptikta, nepranešama apie jokius nukentėjusius žmones. Bus atliktas tyrimas, siekiant išiaiškinti dėl skambučio, privertusio surengti svarbią policijos operaciją“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame teisėsaugos pranešime.

Kaip nurodė internetinis dienraštis „La Presse“ ir TVA, „Ubisoft“ galėjo tapti išpopuliarėjusio tarp interneto pokštininkų triuko, kai melagingu skambučiu policija išprovokuojama pasiųsti stiprias pajėgas, taikiniu.

Tyrėjai aiškinasi versiją, kad pastarasis incidentas buvo „kokio nors „žaidėjo“, nepatenkinto nauju „Ubisoft“ žaidimu, didžiąja dalimi sukurtu Monrealyje, darbas“, rašo „La Presse“. Šio plano sumanytojai tikriausiai pasitelkė melagingą skambutį, kad „atkeršytų“ žaidimų bendrovei, pridūrė leidinys.

Penktadienį teisėsauga per tviterį pranešė, kad maždaug nuo 13 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku buvo pradėta didelė operacija. Apie incidentą buvo paskelbta nedaug detalių, bet žmonės buvo paraginti „vengti teritorijos“ viename rajone netoli Monrealio centro.

Apie 100 „Ubisoft“ darbuotojų buvo evakuoti iš pastato.

Televizijos reportažuose matyti stiprių policijos pajėgų apsuptas mūrinis pastatas, taip pat dešimtys „Ubisoft“ darbuotojų, kurie, regis, buvo užsibarikadavę ant pastato stogo.

Vienas bendrovės darbuotojas visuomeniniam Kanados radijui sakė, kad įmonės administracijos pareigūnai nuvedė apie 50 darbuotojų ant stogo terasos ir baldais užbarikadavo duris į laiptinę.

„Ubisoft“, žinoma dėl savo sukurtų žaidimų „Tom Clancy's Rainbow Six Siege“, „Far Cry“ ir „Assassin's Creed“, savo biure Monrealyje turi apie 4 000 darbuotojų. Dėl COVID-19 pandemijos dauguma jų pastaruoju metu dirbo nuotoliniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.