Tailando valdžia ketina leisti moterims daryti abortus per pirmąsias 12 nėštumo savaičių

Tailando ministrų kabinetas pritarė įstatymo pataisoms, leidžiančioms moterims daryti abortus per pirmąsias 12 nėštumo savaičių. Tai sakoma antradienį paskelbtame vyriausybės pranešime.

Tailando valdžia ketina leisti moterims daryti abortus per pirmąsias 12 nėštumo savaičių.<br>G.Bartu
Tailando valdžia ketina leisti moterims daryti abortus per pirmąsias 12 nėštumo savaičių.<br>G.Bartu
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 11:12 PM

Įstatymo projektas bus perduotas Atstovų Rūmams (parlamento žemieji rūmai). Jei įstatymas bus priimtas, jis įsigalios iki 2021 metų vasario 12 d. Moterys galės legaliai nutraukti ne daugiau kaip 12 savaičių nėštumą. Šis terminas, Tailando medikų tarybos ir Karališkojo akušerių ir ginekologų koledžo duomenimis, yra saugiausias.

Pagal dabar galiojančius įstatymus, abortai galimi tik išskirtiniais atvejais: tai – nėštumas iki 15 metų amžiaus, nėštumas, keliantis pavojų fizinei ar psichinei motinos sveikatai, nėštumas po išžaginimo, nėštumas apsigimusiu vaisiumi.

Taip pat numatoma panaikinti baudžiamąją atsakomybę gydytojams, nutraukiantiems nėštumą iki 12 savaitės. Be to, švelniau bus baudžiamos moterys, darančios abortus po šio termino.

Pagal siūlomus pakeitimus, moteris, kuri savarankiškai nutraukė nėštumą arba leido už ją tai padaryti kitiems, turi būti baudžiama ne daugiau kaip 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme ir (arba) bauda iki 10 tūkst. batų (apie 280 eurų). Dabar abortą padariusioms moterims gresia iki trejų metų kalėjimo ir (arba) bauda iki 60 tūkst. batų (1684 eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.