Saudo Arabijos „Aramco“ pranešė, kad per išpuolį buvo pažeistas jos naftos rezervuaras

Saudo Arabijos valstybinė naftos įmonė „Aramco“ antradienį pranešė, kad Jemeno husių sukilėlių paleista raketa pramušė skylę Džidoje esančios gamyklos rezervuare, sukeldama sprogimą ir gaisrą, kuris buvo greitai užgesintas.

 Saudo Arabijos valstybinė naftos įmonė „Aramco“ antradienį pranešė, kad Jemeno husių sukilėlių paleista raketa pramušė skylę Džidoje esančios gamyklos rezervuare, sukeldama sprogimą ir gaisrą, kuris buvo greitai užgesintas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Saudo Arabijos valstybinė naftos įmonė „Aramco“ antradienį pranešė, kad Jemeno husių sukilėlių paleista raketa pramušė skylę Džidoje esančios gamyklos rezervuare, sukeldama sprogimą ir gaisrą, kuris buvo greitai užgesintas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2020, 2:44 PM

Naftos milžinė parodė žurnalistus gamyklos pažeistą gamyklos infrastruktūrą.

Pasak gamyklos vadovo Abdullah al Ghamdi, naftos tiekimas į šalies vakarus buvo atstatytas per tris valandas, nors pažeistas rezervuaras – vienas iš 13 – vis dar neveikia.

A. al Ghamdi taip pat pridūrė, kad gaisras buvo užgesintas per labai trumpą laiką, o aukų nebuvo.

Irano remiami husiai pirmadienį surengė ataką ir pareiškė, kad paleido raketą „Quds-2“, keršydami už Saudo Arabijos priešakinį vaidmenį karinėje koalicijoje, palaikančioje vyriausybę ilgamečiame Jemeno konflikte.

Nuo praėjusių metų pradžios Saudo Arabija tapo dešimčių balistinių raketų ir bepiločių skraidyklių atakų taikiniu, įskaitant beprecedentį išpuolį prieš „Saudi Aramco“ įrenginius šalies rytuose.

Vašingtonas ir Rijadas laiko Iraną atsakingu už minėtą išpuolį.

Pirmadienio incidentą A. al-Ghamdi palygino su 2019 metų rugsėjo mėnesį įvykdytu užpuolimu prieš „Saudi Aramco“ padalinius Abkaike ir Churaise, po kurio naftos gavyba šalyje sumažėjo maždaug perpus, o pasaulinės energijos rinkos patyrė nuosmukį.

„Tai, kas įvyko vakar, buvo dar viena priešiška ataka, panaši į tai, kas nutiko Abkaike ir Churaise“, – pažymėjo jis.

„Visgi mes dar kartą parodysime, kad „Aramco“ yra atspari tokiems priešiškiems išpuoliams ir kad esame patikimi naftos tiekėjai Karalystėje ir už jos ribų“, – pridūrė gamyklos vadovas.

A. al Ghamdi teigė, jog įmonė vertina, ar pavyks suremontuoti rezervuarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.