Slovakijos Aukščiausiasis teismas sugriežtino nuosprendį žurnalisto J. Kuciako žudikui

Trečiadienį Slovakijos Aukščiausiasis teismas sugriežtino šių metų balandžio 6 d. specializuotojo baudžiamojo teismo paskelbtą nuosprendį Bratislavos interneto leidinio „Aktuality.sk“ reporterio Jano Kuciako ir jo sužadėtinės Martinos Kušnirovos žudikui Miroslavui Marčekui.

Nužudytiems reporteriui Janui Kuciakui ir jo sužadėtinei Martinai Kušnirovai pagerbti žmonės neša gėles ir žvakeles.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nužudytiems reporteriui Janui Kuciakui ir jo sužadėtinei Martinai Kušnirovai pagerbti žmonės neša gėles ir žvakeles.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-02 14:00

Tai pranešė televizijos kanalas TA3.

Aukščiausiasis teismas padidino M. Marčeko kalinimo laiką iki maksimalaus galimo – 25 metų – laikant jį itin griežto režimo sąlygomis. Specializuotasis baudžiamasis teismas anksčiau jį buvo nuteisęs kalėti 23 metus.

Sausio mėnesį buvęs kariškis M. Marčekas prisipažino nužudęs žurnalistą ir jo sužadėtinę. Jis vykdė Slovakijos šešėlinio verslo veikėjo Mariano Kočnerio užsakymą.

J. Kuciakas ir jo sužadėtinė buvo nužudyti 2018 metų vasario 21 d. Velka Mačos kaime, kuris yra Slovakijos vakaruose, Trnavos krašto Galantos miesto rajone.

Žurnalistas, be kita ko, atskleidė korupcijos schemas Slovakijos valdžios struktūrose ir pranešė apie dviejų aukštų vyriausybės aparato valdininkų ryšius su Italijos mafijos grupuote „Ndrangheta“. Tai sukėlė politinę krizę šalyje ir privertė atsistatydinti iš premjero posto partijos „Kryptis – socialinė demokratija“ lyderį Robertą Ficą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.