Dar vienas paslaptingas obeliskas rastas Nyderlandų dykynėje

Dar vienas paslaptingas metalinis obeliskas, panašus į tuos, kurie buvo rasti Jungtinėse Valstijose, Rumunijoje ir Jungtinėje Karalystėje, atsirado vienoje dykynėje Nyderlanduose, pranešė pareigūnas.

 Dar vienas paslaptingas obeliskas rastas Nyderlandų dykynėje.  <br> Twitter nuotr.
 Dar vienas paslaptingas obeliskas rastas Nyderlandų dykynėje.  <br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2020, 6:01 PM

Sekmadienį turistai jį rado privačioje žemėje netoli Kikenbergo draustinio šiaurinėje Fryzijos provincijoje, nurodė Nyderlandų miškininkystės komisijos atstovas. 

„Žinome, kad jis veikiausiai buvo pastatytas šį savaitgalį, nes jį rado ten vaikštantys turistai, bet nežinome, kaip jis ten atsirado“, – naujienų agentūrai AFP sakė Imke Boerma.

Pirmadienio rytą paslaptingąjį obeliską apžiūrėti atėję miškininkai vis dar aiškinasi, iš kur jis atsirado.

Panašiai atrodanti kolona praėjusį mėnesį buvo trumpam atsiradusi Jutoje, o po kelių dienų dar dvi buvo pastebėtos Pietų Kalifornijoje ir Rumunijoje. Sekmadienį poliruoto metalo stulpas atsirado Britanijai priklausančioje Vaito saloje.

Nyderlandų žiniasklaidoje pasirodžiusiose Fryzijoje darytose nuotraukose matyti dykynėje prie ledu aptrauktos balos stovintis sidabro spalvos monolitas. 

Vietos transliuotojas „Omrop Fryslan“ pranešė, kad Fryzijoje rastas monolitas yra panašaus dydžio ir formos kaip kiti, tačiau nespindi.

„Aš prie jo priėjau, bet aplinkui nieko nesimatė. Atrodė, lyg jis būtų nuleistas iš viršaus“, – sakė pirmasis obeliską pastebėjęs keliautojas Thijsas de Jongas. Pasak jo, šiam darbui „tikrai reikėjo dviejų ar daugiau žmonių“.

Esama įtarimų, kad šis obeliskas gali būti „Naujųjų metų išvakarių klubo“ pokštas. Pagal tradiciją Nyderlanduose panašiais būdais yra norima atkreipti dėmesį į kokią nors gyvenvietę arba draugiją.

Tačiau Th. de Jongas transliuotojui nurodė, kad jokio panašaus klubo apylinkėse nėra.

„Aš pats labiau linkęs galvoti apie kokią nors menininkų grupę, darančią panašius dalykus“, – sakė jis.

Panašaus objekto atsiradimas Jutoje lapkričio pabaigoje davė peno NSO stebėtojų, sąmokslo teorijų skleidėjų ir mokslinės fantastikos klasika tapusios režisieriaus Stanley Cubricko kino juostos „2001 metų kosminė odisėja“ (2001: A Space Odyssey), kur taip pat vaizduojama, kaip randami ateivių palikti monolitai, gerbėjų vaizduotei.

Nuopelnus už Jutoje atsiradusią instaliaciją prisiėmė anoniminė meno grupė, tačiau niekas neprisiėmė atsakomybės už Rumunijoje, Vaito saloje ir Nyderlanduose rastus obeliskus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.