Arabų pasaulis skirtingai vertina Maroko ir Izraelio susitarimą dėl santykių normalizavimo

Susitarimas tarp Maroko ir Izraelio dėl diplomatinių santykių užmezgimo sulaukė skirtingų reakcijų arabų pasaulyje. Palestiniečių Gazos Ruožą valdančio judėjimo „Hamas“ atstovas šį susitarimą pavadino „politine nuodėme“, kuri nepasitarnaus palestiniečiams.

Susitarimas tarp Maroko ir Izraelio dėl diplomatinių santykių užmezgimo sulaukė skirtingų reakcijų arabų pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Susitarimas tarp Maroko ir Izraelio dėl diplomatinių santykių užmezgimo sulaukė skirtingų reakcijų arabų pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 4:24 PM, atnaujinta Dec 11, 2020, 4:53 PM

Jungtinių Arabų Emyratų užsienio reikalų ministerija tuo tarpu pareiškė viltį, kad diplomatinių santykių užmezgimas tarp Maroko ir Izraelio turės teigiamą poveikį taikai. Egipto prezidentas Abdelas Fattahas al-Sisis tviteryje rašė, kad minėtas žingsnis sukurs daugiau stabilumo regione.

Alžyro remiamas „Frente Polisario“ judėjimas, kovojantis už Vakarų Sacharos nepriklausomybę, kalbėjo apie „atvirą nusižengimą“ Jungtinių Tautų chartijai ir tarptautiniams susitarimams. Tai esą trukdo pastangoms taikiai išspręsti konfliktą dėl Vakarų Sacharos.

Kadenciją baigiantis prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo pripažinti Maroko suverenitetą tarptautinės teisės požiūriu ginčytiname Vakarų Sacharos regione. Tai yra mažai apgyvendintas regionas Šiaurės Afrikos pakrantėje. Didelę jo dalį kontroliuoja Marokas, tačiau užsienis to nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.