D. Trumpas pareiškė ketinantis toliau teismuose ginčyti rinkimų rezultatus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį paskelbtame interviu televizijai „Fox News“ sakė, kad toliau teismuose ginčys lapkričio 3-iosios rinkimų rezultatus, nors pirmadienį JAV prezidentą turi oficialiai išrinkti Rinkikų kolegija.

D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti pralaimėjimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti pralaimėjimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti pralaimėjimą.<br>ZUMA pres/Scanpix nuotr.
D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti pralaimėjimą.<br>ZUMA pres/Scanpix nuotr.
D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti pralaimėjimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti pralaimėjimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 13, 2020, 10:25 PM

„Ne, tai dar ne pabaiga. Mes toliau eisime į priekį“, – atsakė prezidentas, kai jo buvo paklausta, ar jau baigėsi rezultatų ginčijimo teismuose etapas, JAV Aukščiausiajam Teismui atmetus Teksaso ieškinį.

Anksčiau pranešta, kad Aukščiausiasis Teismas atmetė Teksaso generalinio prokuroro Keno Paxtono ieškinį, kuriuo prašyta anuliuoti prezidento rinkimų rezultatus keliose valstijose.

Ieškiniu siekta atidėti Džordžijos, Pensilvanijos, Mičigano ir Viskonsino rinkikų paskyrimą. Jame buvo tvirtinama, kad šios valstijos pažeidė konstituciją pakeitusios prezidento rinkimų taisykles, kurios sudarė sąlygas vykdyti didelio masto pažeidimus.

D. Trumpas sakė, kad nors Teksaso ieškinys buvo atmestas, jis dar turi kitų teisinių galimybių.

D. Trumpas pakartojo pažadą vetuoti gynybos biudžeto įstatymą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pakartojo savo pažadą vetuoti gynybos biudžeto įstatymą, kurį JAV įstatymų leidėjai patvirtino dauguma, galinčia jiems leisti atmesti prezidento prieštaravimą.

Likus vos kelioms savaitėms iki kadencijos pabaigos, D. Trumpas sukritikavo 740,5 mlrd. JAV dydžio gynybos biudžeto įstatymą, iš dalies dėl to, kad jis nepanaikina įstatymo, numatančio socialinių tinklų bendrovių apsaugą nuo atsakomybės už trečiųjų šalių jų platformose skelbiamą turinį.

D. Trumpas yra pareiškęs, kad tokios socialinės žiniasklaidos milžinės kaip „Facebook“ ir „Google“ yra šališkai nusiteikusios prezidento atžvilgiu.

Jis taip pat išreiškė nepritarimą nuostatai, raginančiai pervadinti JAV karines bazes, pavadintas pagerbiant Pilietiniame kare pasižymėjusius vadus iš vergiją palaikusių pietinių valstijų.

D. Trumpas tviteryje parašė: „Didžiausia laimėtoja iš mūsų naujojo gynybos įstatymo yra Kinija. Aš vetuosiu!“

Teisės aktas buvo patvirtintas gerokai viršijant du trečdalius „didžiosios daugumos“, reikalingos atmesti veto: 84 balsais prieš 13 respublikonų vadovaujamame Senate ir 335 balsais prieš 78 demokratų kontroliuojamuose Atstovų Rūmuose.

Darant prielaidą, kad D. Trumpas vykdys savo pažadą, teisės aktai bus išsiųstas atgal į Kongresą, kur įstatymų leidėjai turės jį patvirtinti dviejų trečdalių balsų dauguma, kad įveiktų prezidento veto.

Kai kurie respublikonai teikia ypatingą prioritetą gynybos biudžeto įstatymui.

Ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininkas, respublikonų senatorius Jimas Inhofe'as pavadino įstatymą „svarbiausiu metų įstatymo projektu“.

Įstatymo projektas taip pat įpareigoja prezidentą per 30 dienų įvesti sankcijas Turkijai už Rusijos pagamintos priešraketinės gynybos sistemos įsigijimą.

D. Trumpas priešinasi tokioms sankcijoms Turkijos ir jos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.