D. Trumpas paskelbė apie generalinio prokuroro W. Barro atsistatydinimą

JAV generalinis prokuroras Williamas Barras įteikė prezidentui Donaldui Trumpui savo atsistatydinimo prašymą.

 JAV generalinis prokuroras W. Barras įteikė D. Trumpui atsistatydinimo prašymą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV generalinis prokuroras W. Barras įteikė D. Trumpui atsistatydinimo prašymą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 8:16 AM, atnaujinta Dec 15, 2020, 8:18 AM

D. Trumpo pirmadienio vakarą tviteryje paskelbtame W. Barro atsistatydinimo pareiškime teigiama, kad jis postą paliks gruodžio 23 dieną. Prezidentas pabrėžė, kad generalinis prokuroras atliko „puikų darbą“. Jo pareigas laikinai perims pavaduotojas Jeffas Rosenas.

Pasak D. Trumpo, W. Barras traukiasi prieš pat Kalėdas, kad galėtų su šeima praleisti šventes. Jis pabrėžė, kad abiejų jų santykiai yra „labai geri“.

W. Barras savo ruožtu liaupsino D. Trumpo darbą. Jis gyrė „daugelį ir beprecedenčių pergalių“, kurias D. Trumpas iškovojo amerikiečiams. Prezidento laimėjimai esą yra istoriniai, nes jam teko atremti „nuožmų“ politinių priešininkų pasipriešinimą. „Tik nedaugelis būtų atlaikę šias atakas“, – rašė W. Barras.

D. Trumpas W. Barrą generaliniu prokuroru paskyrė 2018 metų gruodį, kai, paprašytas prezidento, atsistatydino jo pirmtakas Jeffas Sessionsas. W. Barras buvo labai lojalus D. Trumpui ir pats reguliariai buvo giriamas prezidento.

Vis dėlto pastaruoju metu abiejų jų santykiai neatrodė labai harmoningi. Praėjusią savaitę net W. Barras pripažino, jog nėra įrodymų, kad JAV rinkimų rezultatai buvo reikšmingai suklastoti – tai sukėlė D. Trumpo nepasitenkinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.