V. Putinas ir A. Duda pasveikino J. Bideną su pergale prezidento rinkimuose

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas antradienį pasveikino išrinktąjį JAV prezidentą Joe Bideną su pergale lapkritį vykusiuose rinkimuose ir išreiškė viltį, kad šalys sugebės atidėti į šalį nesutarimus ir drauge prisidės prie pasaulio saugumo stiprinimo.

A. Duda pasveikino J. Bideną su pergale prezidento rinkimuose.   <br> AFP/Scanpix nuotr.
A. Duda pasveikino J. Bideną su pergale prezidento rinkimuose.   <br> AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas pasveikino J. Bideną su pergale prezidento rinkimuose.   <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
V. Putinas pasveikino J. Bideną su pergale prezidento rinkimuose.   <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 10:56 AM, atnaujinta Dec 15, 2020, 4:56 PM

„Telegramoje V. Putinas palinkėjo išrinktajam prezidentui visokeriopos sėkmės ir išreiškė įsitikinimą, kad Rusija ir JAV, kurioms tenka ypatinga atsakomybė už pasaulio saugumą ir stabilumą, gali nepaisant nesutarimų realiai prisidėti sprendžiant daugelį problemų ir iššūkių, su kuriais šiuo metu susiduria pasaulis“, – rašoma išplatintame pranešime.

V. Putinas pažymėjo, kad Rusijos ir Amerikos bendradarbiavimas, grindžiamas lygiateisiškumo ir abipusės pagarbos principais, atitiktų abiejų šalių žmonių ir visos tarptautinės bendrijos interesus.

„Aš pats esu pasirengęs sąveikai ir kontaktams su Jumis“, – nurodė V. Putinas, kurį citavo Kremliaus spaudos tarnyba.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda taip pat pasveikino J. Bideną, praėjus dienai po to, JAV Rinkikų kolegija patvirtino demokrato J. Bideno pergalę prieš prezidentą Donaldą Trumpą.

Savo laiške A. Duda palinkėjo J. Bidenui „labai sėkmingos kadencijos“.

V. Putinas ir A. Duda, kitaip nei kiti Vakarų lyderiai, neskubėjo sveikinti J. Bideno su pergale lapkričio mėnesio rinkimuose.

A. Duda buvo ištikimas D. Trumpo sąjungininkas ir siūlė pavadinti vieną karinę bazę Fort Trumpo vardu.

D. Trumpas taip pat palaikė A. Dudą šiais metais vykusiuose rinkimuose – balsavimo išvakarėse jis sulaukė kvietimo apsilankyti Baltuosiuose rūmuose.

JAV Rinkikų kolegija pirmadienį patvirtino demokrato J. Bideno pergalę lapkričio 3 dieną vykusiuose prezidento rinkimuose. Per kolegijos balsavimą J. Bidenas surinko 306, o kadenciją baigiantis prezidentas D. Trumpas – 232 rinkikų balsus.

Pagal konstituciją, Rinkikų kolegijos balsavimo rezultatus turi patvirtinti Kongresas. Tai bus padaryta spalio 6 dieną per bendrą abejų Kongreso rūmų posėdį, kuriam pirmininkaus viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas). Posėdžio metu bus atplėšti vokai ir oficialiai suskaičiuoti Rinkikų kolegijos narių balsai.

JAV Rinkikų kolegija pirmadienį patvirtino demokrato J. Bideno pergalę lapkričio 3 dieną vykusiuose prezidento rinkimuose. Per kolegijos balsavimą J. Bidenas surinko 306, o kadenciją baigiantis prezidentas Donaldas Trumpas – 232 rinkikų balsus.

Pagal konstituciją, Rinkikų kolegijos balsavimo rezultatus turi patvirtinti Kongresas. Tai bus padaryta spalio 6 dieną per bendrą abejų Kongreso rūmų posėdį, kuriam pirmininkaus viceprezidentas Mike'as Pence'as. Posėdžio metu bus atplėšti vokai ir oficialiai suskaičiuoti Rinkikų kolegijos narių balsai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.