J. Bidenas paskyrė homoseksualumo neslepiantį P. Buttigiegą į „žymiausiųjų vyriausybę“

JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas gyrė savo būsimą „kliūčių laužytojų vyriausybę“, trečiadienį pristatydamas pasirinktą susisiekimo sekretorių Pete'ą Buttigiegą, kuris, jei paskyrimas bus patvirtintas, taps pirmuoju homoseksualumo neslepiančiu JAV federalinės vyriausybės nariu.

J. Bidenas pavadino P. Buttigiegą „politikos darbštuoliu didele širdimi."<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Bidenas pavadino P. Buttigiegą „politikos darbštuoliu didele širdimi."<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2020, 10:14 AM

P. Buttigiegas, kurį J. Bidenas pavadino „politikos darbštuoliu didele širdimi“, yra vienas iš kelių novatoriškų Demokratų partijos veterano pasirinkimų. J. Bidenas, regis, tesi savo pažadą paskirti įvairiapusiškiausią JAV vyriausybę per visą šalies istoriją.

„Vyriausybė, kuri atrodo kaip Amerika“, – taip 78 metų J. Bidenas apibūdino savo buriamą komandą.

„Turėsime kliūčių laužytojų vyriausybę, žymiausiųjų vyriausybę“, – sakė jis reporteriams Vilmingtone Delavare. Išrinktasis prezidentas pažymėjo, kad jau paskirti aštuoni „precedentus laužantys“ žmonės.

Tarp istorinių sprendimų yra išrinktosios viceprezidentės Kamalos Harris pasirinkimas – ji yra pirmoji moteris ir pirmas ne baltasis žmogus, išrinktas į šį postą.

Tarp kitų paskirtų pareigūnų yra atsargos generolas Lloydas Austinas, kuris būtų pirmasis juodaodis gynybos sekretorius, ir Janet Yellen, pirmoji vadovauti JAV Iždo departamentui paskirta moteris.

„O šiandien – devintasis, pirmas homoseksualumo neslepiantis kandidatas vadovauti vienam iš vyriausybės departamentų, vienas jauniausių vyriausybės narių per istoriją“, – sakė J. Bidenas.

P. Buttigiegas, buvęs Indianos valstijos Saut Bendo miestelio meras, kuriam išrinktojo prezidento inauguracijos sausio 20-ąją išvakarėse sueis 39-eri, kaip ir K. Harris buvo J. Bideno varžovas per 2020 metų pirminius rinkimus. Pasitraukęs iš rinkimų kovos jis greit parėmė J. Bideną, kuris tuo metu palygino P. Buttigiegą su savo velioniu sūnumi Beau Bidenu.

P. Buttigiegą, kuris sustabdęs darbą mero poste kaip JAV karinio jūrų laivyno žvalgybos karininkas tarnavo Afganistane, išrinktasis prezidentas pavadino „naujos kartos lyderiu“, turinčiu labai svarbių problemų sprendimo įgūdžių ir galinčiu padėti gerinti silpną šalies infrastruktūrą.

Tūkstantmečio kartos atstovas P. Buttigiegas sakė, kad jam ir jo kartai labai svarbu, „kaip Amerika atrodys iki šio amžiaus vidurio“.

Tačiau jis taip pat pripažino istorinį pirmo LGBTQ bendruomenės nario paskyrimo į federalinę vyriausybę pobūdį.

Jis sakė, kad savo vyrui Chastenui, mokytojui ir rašytojui, pasipiršo viename Čikagos oro uostų.

„Neklausykit, jei kas nors jums sakys, kad O'Hare'o [oro uostas] neromantiškas“, – juokavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.