Baltarusijos VRM pareiškė tikrinanti informaciją apie smurtą prieš sulaikytuosius

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad dėl vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas žiaurus milicijos pareigūnų elgesys su sulaikytaisiais vienoje Minsko areštinėj šių metų rugpjūtį, buvo pradėtas tyrimas.

Baltarusijoje pradėti tyrimai dėl policijos žiaurumų.(Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijoje pradėti tyrimai dėl policijos žiaurumų.(Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2020, 3:19 PM, atnaujinta Dec 19, 2020, 4:03 PM

„Tuo klausimu, kad buvo vaizdo įrašas, kuriame matyti, jog Frunzės rajono Vidaus reikalų skyriaus pareigūnai nelabai gerai elgėsi su sulaikytaisiais, atliekamas patikrinimas“, – telefonu naujienų portalui tut.by šeštadienį teigė Baltarusijos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Juras Nazaranka.

Jis patikino, kad tarnybos vadovas iškėlė atitinkamą užduotį ir „remiantis patikrinimo rezultatais, bus padarytos tam tikros išvados“.

Buvusių Baltarusijos teisėsaugos pareigūnų iniciatyva BYPOL per „YouTube“ paskelbė vaizdo įrašą, rodantį, kas rugpjūčio 12 dieną vyko Minsko Frunzės rajono Vidaus reikalų valdybos skyriuje.

Vaizdo įraše buvo matyti, kad patalpoje, atrodžiusioje kaip sporto salė, buvo daugybė žmonių, kurių dalis gulėjo ant grindų, dalis klūpėjo, o dar kiti buvo išrikiuoti palei sieną už nugaros surištomis rankomis.

Tardymo metu vienas sulaikytojų buvo mušamas, nes nepakankamai greitai atsakinėjo į klausimus.

Taip pat fone matyti lazda mušamas ant grindų gulėjęs vyras.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas diktatorius A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.