W. Barras: nėra priežasčių skirti specialųjį prokurorą H. Bideno mokesčių tyrimui

Darbą baigiantis JAV generalinis prokuroras Williamas Barras pirmadienį pareiškė nematantis priežasčių paskirti specialųjį prokurorą išrinktojo prezidento Joe Bideno sūnaus mokesčių tyrimams.

 Darbą baigiantis JAV generalinis prokuroras Williamas Barras pirmadienį pareiškė nematantis priežasčių paskirti specialųjį prokurorą išrinktojo prezidento Joe Bideno sūnaus mokesčių tyrimams.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Darbą baigiantis JAV generalinis prokuroras Williamas Barras pirmadienį pareiškė nematantis priežasčių paskirti specialųjį prokurorą išrinktojo prezidento Joe Bideno sūnaus mokesčių tyrimams.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-22 08:13

Per savo paskutinę spaudos konferenciją jis sakė, kad Hunterio Bideno finansinių sandorių tyrimas „vykdomas atsakingai ir profesionaliai“.

„Nemačiau priežasties paskirti specialųjį prokurorą ir neplanuoju to padaryti prieš palikdamas postą“, – kalbėjo W. Barras.

W. Barras ankstesniame interviu naujienų agentūrai AP taip pat sakė nematęs jokių įrodymų dėl plačiai paplitusio sukčiavimo per lapkričio rinkimus, nepaisant prezidento Donaldo Trumpo tvirtinimų.

D. Trumpas toliau skleidė nepagrįstus pareiškimus, kad jis tapo masinio sukčiavimo auka per rinkimus, net ir po to, kai Rinkikų kolegija įformino J. Bideno pergalę.

Naujuoju JAV prezidentu J. Bidenas turėtų būti prisaikdintas sausį.

J. Bidenas praėjusią savaitę pareiškė visiškai pasitikįs savo sūnumi Hunteriu, anksčiau šį mėnesį paaiškėjus, kad jo atžvilgiu atliekamas federalinis tyrimas dėl mokesčių.

J. Bidenui dar užimant viceprezidento postą, jo sūnus Hunteris, teisininkas ir lobistas, 2014 metais tapo Ukrainos energetikos įmonės „Burisma“ valdybos nariu ir dirbo joje iki pernai balandžio.

D. Trumpas kaltino J. Bideną, esą šis siekė Ukrainos generalinio prokuroro nušalinimo, kad apsaugotų „Burisma“ ir savo sūnų nuo tyrimo dėl korupcijos.

Šiuo metu Los Andžele gyvenantis ir tapyba užsiimantis 50-metis Hunteris pripažino, kad tvarkydamas savo verslo reikalus yra priėmęs „prastų sprendimų“, tačiau tvirtino nepadaręs jokių teisės pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.