Rusija pranešė sužlugdžiusi IS šalininkų sąmokslą surengti ataką

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) šeštadienį pranešė sužlugdžiusi planus surengti ataką, regztus vienos džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) šalininkų kuopelės neramioje pietinėje Dagestano respublikoje, ir suėmusi keturis žmones.

Dagestano sostinė Machačkala.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Dagestano sostinė Machačkala.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2020, 12:00 PM

„Grupuotės nariai planavo detonuoti sprogstamąjį įtaisą prie saugumo pajėgų administracinio pastato ir surengti ginkluotą ataką prieš Vidaus reikalų ministerijos darbuotojus“ Dagestano sostinėje Machačkaloje, sakoma FSB pranešime.

Pareigūnai areštavo keturis „tarptautinės teroristinės grupuotės IS narius“, taip pat rado „šaunamųjų ir šaltųjų ginklų, didelį kiekį šaudmenų ir sprogstamąjį įtaisą“.

FSB nurodė, kad konfiskuota mobiliųjų telefonų, pagal kurių informacija buvo nustatyta, kad šios grupuotės nariai bendravo su užsienyje esančiais potencialios atakos organizatoriais.

Gruodžio 17 dieną policija nukovė du užpuolikus, atakavusius saugumo pajėgas kaimyninėje Čečėnijos respublikoje.

Spalį šeši žmonės, įskaitant du saugumo pajėgų narius, žuvo per „kovos su terorizmu operaciją“ Čečėnijos sostinėje Grozne.

Po dviejų Rusijos federalinių pajėgų karų su čečėnų separatistais praeito amžiaus paskutiniajame ir šio šimtmečio pirmajame dešimtmečiais neramumai šiame regione įgijo vis labiau islamistinį pobūdį ir išplito į kitas respublikas. Vietos kovotojai 2015 metais prisiekė ištikimybę „Islamo valstybei“.

Nors šios džihadistų grupuotės įtaka išlieka ribota, Dagestane, Čečėnijoje ir kaimyninėje Ingušijos respublikoje iki šiol retkarčiais įvyksta atakų prieš vietos ir federalinės valdžios struktūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.