Čečėnijos sostinėje Grozne per užpuolimą žuvo vienas policininkas, du kovotojai nukauti

Rusijos Čečėnijos regiono vadovas Ramzanas Kadyrovas pranešė, kad regiono sostinėje Grozne buvo nukauti du kovotojai, užpuolę policininkus.

 Čečėnijos sostinėje Grozne per užpuolimą žuvo vienas policininkas, du kovotojai nukauti.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Čečėnijos sostinėje Grozne per užpuolimą žuvo vienas policininkas, du kovotojai nukauti.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2020, 4:42 PM, atnaujinta Dec 28, 2020, 10:06 PM

„Pirmadienį du peiliais ginkluoti teroristai bandė perimti tarnyboje Grozno centre buvusių patrulinės tarnybos darbuotojų ginklus. Žuvo policininkas. Atsakomąja ugnimi užpuolikai sunaikinti“, – savo „Telegram“ kanalu paskelbė R. Kadyrovas.

Pasak jo, dar vienas policininkas buvo sužeistas, jo būklė stabili. Civiliai per incidentą nenukentėjo, pridūrė Čečėnijos vadovas.

„Banditų tapatybė nustatyta. Tai broliai iš Ingušijos Respublikos Chasanas ir Chuseinas, kurie 2012 metais atsikraustė į Čečėnijos Respubliką ir dirbo vienoje kepykloje“, – rašė R. Kadyrovas.

Jo griežtai kontroliuojamoje, Šiaurės Kaukaze esančioje Čečėnijoje Rusijos pajėgos 10-ajame dešimtmetyje ir šio amžiaus pradžioje kariavo du karus su separatistais.

Tarptautinė bendrija smerkia R. Kadyrovo režimą už teisių gynėjų persekiojimą, numanomą oponentų kankinimą ir kalinimą.

Kartais R. Kadyrovas pats duoda įsakymus per kovos su terorizmu operacijas, dažnai pasibaigiančias įtariamųjų žūtimi, o ne areštu.

Nors išpuolių prieš policiją Čečėnijoje, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, pastaraisiais metais sumažėjo, jų ir toliau reguliariai pasitaiko.

Spalio mėnesį per kovos su terorizmu operaciją Grozne buvo nušauti mažiausiai šeši žmonės, tarp jų du saugumo pajėgų nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.