Popiežius pirmą kartą pasirodė viešai po ištikusio išialgijos priepuolio

Popiežius Pranciškus penktadienį pirmą kartą pasirodė viešai po to, kai Vatikanas pranešė, kad popiežius negalės vadovauti Naujųjų metų mišioms ketvirtadienio vakarą ir penktadienio rytą Šv. Petro bazilikoje dėl jį ištikusio išialgijos priepuolis.

 Popiežius pirmą kartą pasirodė viešai po ištikusio išialgijos priepuolio  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Popiežius pirmą kartą pasirodė viešai po ištikusio išialgijos priepuolio  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2021, 4:04 PM

Stovėdamas už rašomojo stalo šalia eglutės ir prakartėlės pontifikas sukalbėjo tradicinę „Viešpaties angelo“ maldą Apaštalų rūmuose.

„Visiems linkiu taikos ir ramybės Naujaisiais metais“, – kalbėjo Popiežius.

„Skaudūs įvykiai, pernai pažymėję žmonijos gyvenimą, ypač pandemija, išmokė mus, kaip yra svarbu domėtis kitų problemomis ir dalytis jų rūpesčiais“, – kalbėjo jis.

Vatikanas ketvirtadienį paskelbė, kad 84 metų popiežius Pranciškus negalės vadovauti Naujųjų metų mišioms ketvirtadienio vakarą ir penktadienio rytą dėl išialgijos – lėtinės nervų sistemos ligos, sukėlusios popiežiui dubens srities skausmą.

Prieš pat Kalėdas du popiežiaus aplinkos kardinolai užsikrėtė COVID-19, sukeldami nuogąstavimų, kad retai kaukę nešiojantis Pranciškus irgi galėjo užsikrėsti.

Per pirmąjį karantiną Italijoje kovo mėnesį Pranciškus iš pradžių kalbėjo sekmadieninę „Viešpaties angelo“ maldą Vatikano bibliotekoje, o ne rūmų lange, kaip įprasta, per kurį gali būti matomi Šv. Petro aikštėje susirinkę žmonės.

Popiežius yra minėjęs, kad dėl apribojimų jaučiasi „įkalintas“, ir buvo kelis kartus trumpai pasirodęs lange, sveikindamas grupelę aikštėje susirinkusių žmonių.

Be garbingo amžiaus, popiežius patenka į rizikos grupę ir dėl to, kad 1957-aisiais, būdamas 21 metų, jis susirgo sunkia pleurito forma, todėl jam buvo pašalinta dalis dešiniojo plaučio, teigia popiežiaus biografas Austenas Ivereigh.

Vatikanas dar nenurodė, kada popiežius gali būti paskiepytas nuo COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.