Mirė Rusijos kino ir teatro aktorius V. Korenevas

Eidamas 81-uosius metus mirė sovietų ir rusų kino ir teatro aktorius Vladimiras Korenevas.

Eidamas 81-uosius metus mirė sovietų ir rusų kino ir teatro aktorius Vladimiras Korenevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Eidamas 81-uosius metus mirė sovietų ir rusų kino ir teatro aktorius Vladimiras Korenevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2021, 4:21 PM, atnaujinta Jan 2, 2021, 4:39 PM

V. Korenevas gimė 1940 m. birželio 20-ąją Sevastopolyje. Jo tėvas buvo karininkas, tad teko dažnai iš vienos vietos keltis į kitą. Būsimo aktoriaus vaikystė prabėgo Ukrainoje, Izmailo mieste, po to su šeima jis persikėlė į Estiją, Taliną. Jau mokyklos laikais lankė dramos būrelį.

1961 m. V. Korenevas Maskvoje baigė Lunačiarskio valstybinį teatro meno institutą (dabar – GITIS) ir dirbo Maskvos K. Stanislavskio dramos teatre (dabar – „Elektros teatras „Stanislavskis“). Suvaidino daugelyje teatro spektaklių: B. Brechto „Operoje už tris skatikus“, L. Tolstojaus „Gyvame negyvėlyje“, E. Rostano komedijoje „Sirano de Beržerake“, M. Gorkio „Vasarotojuose“, N. Gogolio „Revizoriuje“, spektakliuose pagal M. Bulgakovo kūrinius „Šuns širdis“, „Moljeras“ bei „Meistras ir Margarita“ ir dar daugelyje kitų.

V. Korenevas filmavosi ir kine. Debiutavo epizodiniu vaidmeniu filme „Gyvenimas praėjo pro šalį“ (1958). Tačiau labiausiai jį išgarsino mokslinės fantastikos filmas „Žmogus amfibija“, kuriame jis suvaidino pagrindinį Ichtiandro vaidmenį. Taip pat jis vaidino tokiose kino juostose kaip „Don Kichoto vaikai“ (1965), „Daug triukšmo dėl nieko“ (1973) ir kituose. Paskutinis jo vaidmuo – seriale „Orlova ir Aleksandrovas“ (2015). Iš viso aktorius nusifilmavo daugiau kaip 50-yje filmų ir serialų.

Nuo 1990 m. iki 2010 m. vidurio V. Korenevas buvo Humanitarinių mokslų ir informacinių technologijų instituto teatro fakulteto meno vadovas.

V. Korenevo žmona ir dukra – taip pat „Elektros teatro „Stanislavskis“ aktorės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.