Armėnijos premjeras izoliavosi, nedalyvavo Kalėdų pamaldose

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas, kuris sulaukė priešiškos reakcijos dėl kovas Kalnų Karabache užbaigusio taikos susitarimo, trečiadienį nedalyvavo Kalėdų pamaldose ir šiuo metu izoliuojasi, pranešė jo spaudos sekretorė.

 Armėnijos premjeras izoliavosi, nedalyvavo Kalėdų pamaldose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Armėnijos premjeras izoliavosi, nedalyvavo Kalėdų pamaldose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2021, 2:21 PM

Armėnų Apaštališkoji Bažnyčia Kalėdas švenčia sausio 6-ąją; nacionalinėms trečiadienio pamaldoms vadovavo šalies religinis lyderis katolikas Karekinas II.

Didžiausioje sostinės Jerevano katedroje vykstančiose pamaldose paprastai dalyvauja šalies vadovybė ir šį trečiadienį taip pat tikėtasi N. Pašiniano dalyvavimo.

„Dėl epidemiologinės situacijos premjeras izoliuojasi“, – pranešė spaudos sekretorė Manė Gevorgian. Ji nesakė, ar premjeras, kuris birželį jau buvo užsikrėtęs koronavirusu, vėl gavo teigiamą COVID-19 testo rezultatą.

Anksti trečiadienį kelios dešimtys opozicijos aktyvistų susirinko prie katedros ir kalbėjo neleisiantys „išdavikui Pašinianui patekti į šventą vietą“.

Armėnijoje N. Pašinianas griežtai kritikuojamas dėl taikos susitarimo su Azerbaidžanu, užbaigusio savaites trukusius susirėmimus dėl Kalnų Karabacho – etninių armėnų anklavo.

Pagal lapkritį pasirašytą susitarimą, kuriam tarpininkavo Maskva, Armėnija sutiko užleisti Azerbaidžanui dideles teritorijos dalis, kurias armėnų separatistai kontroliavo nuo 10-ojo dešimtmečio.

Kelias savaites protestuotojai rengė mitingus prieš ugnies nutraukimo susitarimą ir reikalavo N. Pašiniano atsistatydinimo.

Per trečiadienio pamaldas katolikas Karekinas II kalbėjo apie Kalnų Karabache žuvusių žmonių „kankinystę“ ir armėnų, priverstų palikti namus tame regione, „skausmą ir liūdesį“.

Pasak jo, Kalnų Karabacho karo įvykiai armėnų šalyje ir užsienyje gyvenimą pavertė „neperregima, tamsia naktimi“.

Įtakingasis armėnų Bažnyčios lyderis anksčiau buvo išreiškęs pritarimą N. Pašiniano atsistatydinimui.

Armėnijos prezidentas Armenas Sargsianas trečiadienio pamaldose taip pat nedalyvavo, nes anksčiau šį mėnesį jam testais buvo nustatytas koronavirusas ir jis izoliavosi Londone, kur atostogavo su šeima.

Apie 3 mln. gyventojų turinčiai Kaukazo valstybei sunkiai sekėsi valdyti pandemijos padarinius. Padėtį dar labiau apsunkino šešias savaites trukusios Jerevano remiamų armėnų separatistų ir Azerbaidžano pajėgų pražūtingos kautynės dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Kaip rodo oficialūs trečiadienio duomenys, Armėnijoje iki šiol užregistruota daugiau kaip 160 tūkst. užsikrėtimo atvejų, 2 890 užsikrėtusiųjų mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.