Danijoje per demonstracijas prieš karantino priemones areštuoti 9 asmenys

Danijoje per šeštadienio demonstracijas prieš karantino priemones dviejuose miestuose, įskaitant sostinę Kopenhagą, prasiveržus smurtui buvo areštuoti devyni žmonės, pranešė policija ir šalies žiniasklaida.

 Danijoje per šeštadienio demonstracijas prieš karantino priemones dviejuose miestuose, įskaitant sostinę Kopenhagą, prasiveržus smurtui buvo areštuoti devyni žmonės, pranešė policija ir šalies žiniasklaida.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Danijoje per šeštadienio demonstracijas prieš karantino priemones dviejuose miestuose, įskaitant sostinę Kopenhagą, prasiveržus smurtui buvo areštuoti devyni žmonės, pranešė policija ir šalies žiniasklaida.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2021, 1:49 PM

Kopenhagoje buvo susirinkę 200–250, o Danijos šiaurėje esančiame Olborge – dešimtys žmonių, sakoma žiniasklaidos pranešimuose remiantis policijos pateiktais duomenimis.

„Vyrais juodais drabužiais“ pasivadinusios grupės organizuotose demonstracijose buvo protestuojama prieš suvaržymus, įvestus koronaviruso plitimui stabdyti.

Protestuotojai šaukė „Laisvė Danijai, mums jau užteks“, sakoma pranešimuose.

Televizijos reportažuose ir socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip Kopenhagoje riaušių policija susiremia su protestuotojais, kurie leido pirotechnikos priemones ir svaidė butelius.

Sostinėje areštuoti keturi žmonės: du dėl smurto prieš policininką, vienas už pirotechnikos naudojimo taisyklių pažeidimą ir vienas už policininko nurodymų nepaisymą.

Kopenhagos policijos koordinatorius Rasmusas Schultzas visuomeniniam transliuotojui DR sakė, kad kai kurie protestuotojai yra iš žinomos „chuliganų aplinkos“.

Olborge areštuoti penki žmonės, pažeidę pirotechnikos naudojimo taisykles.

Reaguodama į spartų COVID-19 atvejų skaičiaus augimą ir neseniai aptiktų atmainų viruso, kuris, kaip manoma, plinta daug greičiau, grėsmę, Danija antradienį sugriežtino gruodžio viduryje paskelbtą karantiną.

Be jau anksčiau įvestų priemonių, tokių kaip darbas iš namų ir mokyklų, barų, restoranų bei daugumos parduotuvių uždarymas, buvo uždrausti daugiau kaip penkių žmonių susibūrimai (anksčiau buvo leidžiami susibūrimai iki 10 žmonių), gyventojų paprašyta laikytis dviejų, o ne vieno metro atstumo vieniems nuo kitų.

Penktadienį šalis uždraudė atvykti užsieniečiams, neturintiems neigiamo COVID-19 testo atsakymo, gauto per 24 valandas iki atvykimo.

Danija taip pat rekomendavo nekeliauti į užsienį ir paskelbė, jog oro bendrovėms, kurių lėktuvai skraido į Daniją, reikės užtikrinti, kad visi keleiviai turėtų neigiamus COVID-19 testų atsakymus. Antraip lėktuvai negalės nutūpti Danijos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.