Estija rengia neformalų JT Saugumo Tarybos posėdį dėl spaudos laisvės Baltarusijoje

Estija penktadienį rengia neformalų virtualų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl spaudos laisvės Baltarusijoje.

Posėdžio tikslas – atkreipti dėmesį į nepagrįstus Baltarusijos žurnalistų sulaikymus ir kitus veiksmus, keliančius grėsmę spaudos laisvei, kurių Baltarusijos vyriausybė ėmėsi po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų.<br>123rf
Posėdžio tikslas – atkreipti dėmesį į nepagrįstus Baltarusijos žurnalistų sulaikymus ir kitus veiksmus, keliančius grėsmę spaudos laisvei, kurių Baltarusijos vyriausybė ėmėsi po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 8:24 AM

Posėdis vyks Arria formatu: tai reiškia, kad šaukiamas neformalus JT Saugumo Tarybos posėdis, atviras visoms JT narėms – ne tik JT Saugumo Tarybos narėms.

Posėdžio tikslas – atkreipti dėmesį į nepagrįstus Baltarusijos žurnalistų sulaikymus ir kitus veiksmus, keliančius grėsmę spaudos laisvei, kurių Baltarusijos vyriausybė ėmėsi po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų, BNS pranešė Estijos užsienio reikalų ministerija.

Jo metu bus pateikta informacijos apie rimtus spaudos laisvės pažeidimus Baltarusijoje, taip pat ekspertų vertinimų ir nukentėjusių žurnalistų bei žmogaus teisių ekspertų informacijos.

Posėdyje dalyvaus JT specialioji pranešėja nuomonės laisvės ir saviraiškos laisvės skatinimo ir gynimo klausimais Irene Khan, Baltarusijos opozicinės Koordinacinės tarybos prezidiumo narys ir Nacionalinės antikrizinės valdybos (NAV) vadovas Pavelas Latuška, taip pat žurnalistai iš nepriklausomų Baltarusijos leidinių.

Prie posėdžio organizavimo prisijungė Prancūzija, Airija, Norvegija, Jungtinė Karalystė, JAV, Belgija, Kanada, Danija, Suomija, Vokietija, Islandija, Latvija, Lietuva, Lenkija ir Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.