S. Cichanouskaja su ES žmogaus teisių įgaliotiniu aptarė naujas sankcijas Minskui

Baltarusių opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja per pirmadienį surengtą virtualų susitikimą su Europos Sąjungos specialiuoju įgaliotiniu žmogaus teisių klausimais Eamonu Gilmore'u aptarė susidorojimą su antivyriausybiniais protestuotojais Baltarusijoje ir galimybę paskelbti naujų sankcijų Minskui.

Svetlana Cichanouskaja<br>V.Skaraičio nuotr.
Svetlana Cichanouskaja<br>V.Skaraičio nuotr.
Svetlana Cichanouskaja<br>V.Skaraičio nuotr.
Svetlana Cichanouskaja<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2021, 8:16 AM

„Kalbėjome apie įrašą su Karpiankovo ​​balsu ir reakciją į jį – įskaitant ketvirtąjį sankcijų paketą“, – skelbiama S. Cichanouskajos „Telegram“ kanale.

Baltarusijos opozicija praėjusią savaitę paskelbė garso įrašą, kuriame, kaip teigiama, vidaus reikalų viceministras Mikalajus Karpiankovas kalba apie naujas represijas prieš protestuotojus, nuo rugpjūčio reikalaujančius prezidento Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo.

Buvusios kandidatės į prezidentus atstovai taip pat pranešė, kad ji pasakojo E. Gilmore'ui pernai sulaikyto ir daugiau nei mėnesį areštinėje badaujančio tinklaraštininko Iharo Losiko istoriją.

„Aptarėme Tarptautinio teisingumo centro steigimą Vilniuje, kuris turėtų jurisdikciją teikti paraiškas dėl smurtą ir kankinimus patyrusių baltarusių naujų bylų“, – priduriama pranešime.

Pernai ES Minskui paskelbė tris sankcijų paketus. Šios baudžiamosios priemonės taikomos aukšto rango baltarusių pareigūnams, įskaitant patį prezidentą.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.