Irano prezidentas ragina J. Bideną grįžti į 2015 m. branduolinį susitarimą

Irano prezidentas Hassanas Rouhanis trečiadienį paragino išrinktąjį JAV prezidentą Joe Bideną sugrįžti į 2015 m. branduolinį susitarimą ir atšaukti Iranui taikomas sankcijas, skelbia „Reuters“.

2015 m. Irano branduoliniu susitarimu šalis įsipareigojo nesodrinti urano aukščiau 3,67 proc. ribos mainais už tarptautinių sankcijų atšaukimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
2015 m. Irano branduoliniu susitarimu šalis įsipareigojo nesodrinti urano aukščiau 3,67 proc. ribos mainais už tarptautinių sankcijų atšaukimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 10:03 AM

„Šiuo metu kamuolys yra JAV pusėje. Jei Vašingtonas sugrįš į 2015 m. su Iranu pasirašytą susitarimą, mes taip pat laikysimės paktu įtvirtintų įsipareigojimų“, – per televiziją transliuoto vyriausybės posėdžio metu teigė H. Rouhanis.

„Šiandien baigiasi JAV prezidento Donaldo Trumpo politinė karjera, o jo „maksimalaus spaudimo“ Iranui politika visiškai žlugo“, – sakė H. Rouhanis.

2015 m. Irano branduoliniu susitarimu šalis įsipareigojo nesodrinti urano aukščiau 3,67 proc. ribos mainais už tarptautinių sankcijų atšaukimą.

Vis dėlto, JAV prezidentui D. Trumpui patraukus šalį iš susitarimo, Iranas pareiškė, kad susitarimas Teherano taip pat nesaisto. Nuo tada Iranas jau kelis kartus pažeidė susitarimo apribojimus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.